Iata unde poti petrece in Berlin!

Capitala Germaniei este, contrar aparentelor, unul dintre cele mai nonconformiste orase din lume. Aici se pare ca totul este permis, atitudinea este una de relaxare si voie-buna, iar locurile de distractie impresionante pun in umbra multe alte orase mari europene. Daca iti doresti sa partcipi la cele mai fierbinti petreceri ale verii, iti recomand sa mergi in Berlin. Cel mai bun mod de a ajunge aici este cu un autocar Eurolines, gasesti o oferta excelenta de cazareĀ  si apoi poti petrece de joi pana duminica, intr-un ritm ametitor, boem sau exclusivist. Iata unde sa mergi in Berlin…

Iata unde poti petrece in Berlin!

 

1. Berghain

 

Berghain simbolizeaza partea hedonista a Berlinului, a rasarit din flacarile legendarului Ostgut si a devenit unul dintre cele mai interesante cluburi din lume. Decorul este indusrial, techno si colorat, sala principala are 18 m inaltime, se asculta cea mai noua muzica din lume, datorita DJ-ilor tineri si talentati, iar Panorama Bar de pe acoperis te asteapta cu peisaje fantastice. Preturile nu sunt tocmai mici, insa atmosfera de aici este unica. Cel mai bun moment pentru a vizita Berghain este ora 5, intr-o dimineata de sambata. Petrecerile tin pana duminica seara!

 

2. Bar 25

 

Bar 25 este un club techno, care a reusit sa schimbe imaginea clasica a unui astfel de loc. Se afla pe malul drept al raului Spree si este un loc de joaca pentru adulti, constand in baruri pe plaja, o zona de dans, un cort-cabaret, un restaurant excelent si un hotel (sau mai degraba, camere pe care le poti inchiria cu ora). Proprietarii locuiesc in Bar 25, iar petrecerile se tin nonstop. Clientii vin de peste tot din lume, muzica nu se opreste decat foarte rar, iar Bar 25 scrie istorie an dupa an.

 

3. Watergate

 

Watergate este un club international, cu o atmosfera interesanta, cu un interior sexy si cu muzica live de cea mai buna calitate. Luminile rosii se revarsa asupra scenei unde tinerii danseaza, cocteilurile sunt printre cele mai bune din Germania, iar terasa clubului de pe raul Spree este un loc perfect sa te racoresti, dupa o noapte de dans.

 

5. Tresor

 

Tresor este un club cu istorie. A fost infiintat in anul 1988 si este printre primele din Berlin. Intre timp a fost refacut de 3 ori, iar acum Tresor ocupa nu mai putin de 3 etaje: Batterieraum, +4 Bar (ce ofera vederi superbe) si un bar la subsol, intr-un tunel lung de 30 de metri. Muzica din Tresor tinde spre genuri ca hard techo, industrial si acid.

 

6. Weekend

 

Weekend este un club celebru pentru locatia sa, la etajele 12 si 13 dintr-o cladire inalta de pe Alexanderplatz. De afara poate nu arata prea grozav, dar daca vei lua liftul pana la etajul 12 vei fi transportat intr-o alta lume: un spatiu chic cu vederi panoramice asupra orasului, o terasa superba si un mix de house accesibil si minimal techno. In sezon este destul de aglomerat, insa merita sa mergi acolo pentru bauturile ieftine si bune si mai ales, pentru petrecerile dezlantuite.

 

7. Tape Club

 

Tape Club se afla in zona indistriala, exact langa gara Hauptbahnhof, este relativ nou, insa a devenit rapid celebru, datorita muzicii bune, a preturilor si a clientelei alese. Cel mai aglomerat este barul de la etaj, decoart in auriu, dar se petrece excelent si in camera intunecata de la parter, care are un copac urias in centru. In Tape petrecerile sunt tematice si ar fi bine sa iti faci o rezervare.