Incepand cu 15 iunie, tarifele de roaming vor fi eliminate in UE

Roaming, foto Welcomia

*Sursa foto: Welcomia / Shutterstock.com

Procesul eliminarii tarifelor de roaming din Uniunea Europeana a fost unul lung si anevoios, dar la inceputul lunii februarie a acestui an s-a luat decizia ca din 15 iunie sa nu mai existe o astfel de bariera pentru persoanele care vor calatori in UE.

Asadar, incepand cu data de 15 iunie 2017, daca veti calatori in interiorul Uniunii Europene veti putea folosi minutele, SMS-urile sau Mb disponibile la nivel national in afara propriei retele, inclusiv in roaming, fara alte costuri suplimentare (fie ca aveti abonamente sau cartele). Regula se aplica pe teritoriul tuturor statelor member UE.

Totusi, operatorii de telefonie mobile vor putea sa controleze modul de consum al abonatilor, pe baza mai multor criterii. Spre exemplu, in cazul unor suspiciuni de abuz (daca folositi cu mult mai multe minute/SMS/Mb in roaming decat in Romania), operatorii de telefonie mobile vor trebui mai intai sa alerteze abonatul, ulterior putand sa ii impuna tarife de roaming de 4 eurocenti pe minut, 1 eurocent pentru un SMS sau 0,85 eurocenti pentru un Mb.

Ce faceti cand vi se termina minutele/SMS-urile/Mb?

In cazul in care terminati minutele/SMS-urile sau Mb tariful maxim pentru un minut de convorbire va fi de 3,2 eurocenti, 1 eurocent/SMS, iar tariful pentru traficul de date mobile 7,7 euro pentru 1Gb. Tariful pentru 1 Gb va scadea in fiecare an dupa cum urmeaza: incepand cu 1 ianuarie 2018 tariful va fi de 6 euro pentru 1 Gb; 4,5 euro pentru 1 Gb incepand cu 1 ianuarie 2019; 3,5 euro pentru 1 Gb incepand cu 1 ianuarie 2020; 3 euro pentru 1 Gb incepand cu 1 ianuarie 2021; 2,5 euro pentru 1 Gb incepand cu 1 ianuarie 2022.


 

Sunteti gata de aventura? Rezervati acum biletele pe www.eurolines.ro si vizitati Europa cu Eurolines.