Incursiune in pub-urile londoneze!

Londra este cel mai vizitat oras al lumii. In afara de atractiile turistice care te pot tine ocupat… o viata intreaga, exista anumite localuri care iti vor intra in sange. Si nu datorita cantitatii de alcool consumate. Unele puburi dateaza din epoca victoriana, altele sunt mai noi, insa toate se mandresc cu o atmosfera incredibila: mancare buna, muzica excelenta, bere tare si oameni pusi pe distractii.

Iata mai jos ce pub-uri sa nu ocolesti cand ajungi la Londra…

Incursiune in pub-urile londoneze!

1. The Salisbury, Harringay

O cladire spectaculoasa, o arhitectura interesanta si un pub deschis pe la inceputul secolului 20. Mancarea servita de The Salisbury este una dintre cele mai bune din Londra, insa si mai buna este o halba de Fuller’s ESB (extra strong beer).

2. Princess Louise, Holborn

Princess Louise este un alt pub cu traditie, inca din secolul al 19-lea. Este, de fapt, bijuteria de pe coroana tuturor barurilor din Londra. Are un aspect elegant, este decorat cu lemn scump, sticla si lampi clasice, are spatii private pentru conversatii la ceas de seara, alaturi de o bere buna. Iar daca iti imaginezi ca acest pub este scump, te inseli. Preturile nu au reusit sa urce scara celebritatii… In Princess Louise vin turisti direct de la British Museum, birocrati si avocati. Insa atmosfera este unica si merita sa incercati acest pub!

3. Red Lion, St James’s

Exista sute de baruri in Londra numite Red Lion, insa acesta este special. Dateaza din secolul al 19-lea si nu este foarte mare, insa are peretii imbracati in oglinzi de cristal care iti dau iluzia unui spatiu imens. Mancarea este de nota 10, bautura excelenta, iar clientii sunt mari petrecareti. Incercati Hopback Summer Lightning bitter!

 

4. Olde Cheshire Cheese, Fleet Street

Este unul dintre cele mai vechi si mai frumoase baruri din Londra, datand din anul 1666. este tot din lemn, iar cand intri ti se pare o incapere micuta si anosta. Insa daca te obisnuiesti putin cu luminile difuze, vei descoperi ca pabul se intinde mult in spatele barului, prin cotloane si ascunzisuri nebanuite. Mancare buna, bere excelenta, preturi medii.

 

5. Ten Bells, Spitalfields

In acest colt al Strazii Comerciale a existat un bar dinainte de 1752. Insa in epoca victoriana a fost reconstruit si arata exact ca acum! Ten Bells nu este altul decat barul in care Jack the Ripper isi agata victimele in toamna anului 1888 si unde Mary Kelly, cea mai cunsocuta victima a sa, isi practica meseria. Toti turistii vin pe aici, insa merita sa vedeti acest pub istoric.