Informatii despre partiile de ski din Innsbruck

InnsbruckInnsbruck, care este cunoscut nu numai ca si capitala a Tirolului, ci, de asemenea, ca si capitala a Alpilor, este una dintre cele mai bune destinatii de vacanta de iarna din Europa si nu numai.

Inainte de toate, este neobisnuit pentru majoritatea schiorilor sa se cazeze intr-un oras mare in timpul unei vacante de ski. Innsbruck este un oras istoric, universitar si vibrant, cu sute de magazine, restaurante si numeroase alte atractii pe tot parcursul anului. In plus, proximitatea fata de aeroportul Innsbruck, un nod aerian international major, te ajuta sa ajungi pe partia de ski in mai putin de o ora de la aterizare.

Dar, cel mai important, cand ne gandim la Innsbruck, ne gandim in primul rand la ski. Exista noua zone de ski separate pe care le poti explora in capitala Tirolului, toate fiind incluse intr-un singur skipass, care include, de asemenea, serviciul de transport in comun (autobuzul) intre oras si partii; toate acestea la un pret surprinzator de rezonabil. Realitatea este ca, in ciuda faimei sale de locatie -cheie in istoria sporturilor de iarna, Innsbruck este, de fapt, mai cautat de turisti in timpul verii decat in perioada sezonului rece, ceea ce inseamna ca preturile sunt mai scazute in lunile de iarna (un scenariu invers fata de cele mai multe statiuni de ski).

Semnificatia orasului Innsbruck in lumea ski-ului nu poate fi subestimata. Gazda de doua ori la Jocurile Olimpice de Iarna in anul 1964 si in anul 1976, Innsbruck a devenit, de asemenea, primul oras din lume care a gazduit de trei ori acest tip de evenimente sportive in momentul in care a organizat primele Jocuri Olimpice de Iarna pentru Tineret in anul 2012.

Ce trebuie sa stii despre partiile de ski din Innsbruck:

Avantajul existentei celor noua zone de ski in Innsbruck este ca schiorii pot opta sa isi desfasoare activitatea pe partia in care exista cea mai buna zapada. Dezavantajul este ca, daca stratul de zapada este in general prost, toata lumea se va inghesui intr-o singura zona – de obicei Glaciarul Stubai, care are o altitudine foarte mare (3200m), avand zapada in permanenta. Partia Kühtai este a doua cea mai buna alegere pentru practicarea sporturilor de iarna, aceasta avand cea mai mare parte din teren situata la o inaltime intre 2000 de metri si 2600 de metri.

Celelalte sapte partii din Innsbruck sunt, de asemenea, zone bune de ski, avand zapada propice in majoritatea sezonului rece, insa acestea sunt asezate, in general, la o altitudine de circa 1000 de metri, fiind net inferioare faimoasei partii Stubai. De fapt, cele sapte partii situate la o inaltime mai joasa sunt deschise de la mijlocul lunii decembrie pana la inceputul lunii aprilie, in fiecare iarna.

Aceasta mare varietate de partii presupune, totodata, o gama vasta de teren ideal pentru ski, aproape toate partiile aflandu-se la o distanta de 15-45 de minute de condus cu masina din centrul orasului. Mai mult decat atat, toate partiile pot fi accesibile cu ajutorul telecabinei si telescaunului. Aceasta varietate remarcabila presupune aproximativ 300 de kilometri de partii in total, in care oamenii pot practica ski, snowboard, sanius si alte sporturi de iarna, aici fiind incluse si partiile olimpice de la Patscherkofel Igls si Axamer Lizum.

Telecabina Nordkettenbahn merge din oras direct pe partiile Seegrube, loc din care turistii vor observa privelisti fabuloase. Exista, de asemenea, autobuze care pleaca din oras pana aproape de anumite partii, cum ar fi partiile Mutterer Alm, Rangger Köpfl sau Schlick 2000, aceste locuri fiind ideale pentru schiorii incepatori, care doresc sa se relaxeze si sa se distreze pe culmile Alpilor austrieci.

Schiorii rebeli si cei care adora sa se dea cu snowboard-ul se vor bucura incercand terenurile special amenajate din Nitro Skylinepark, dar si in partiile de pe Stubai.

Cele noua domenii de ski din Innsbruck au, in medie, circa 35 de kilometri de partii fiecare. Cu siguranta, terenul fiind astfel nu numai spectaculos, dar si suficient de mare, este ideal pentru iubitorii sporturilor de iarna. Intr-o vacanta de 2-3 saptamani, schiorii vor avea timp sa incerce mereu partii inca neexploatate de ei, fara a se plictisi vreun moment.

Daca esti un schior incepator si nu vrei sa iti risti sanatatea incercand partii mai periculoase si mai abrupte, partia Igls ar fi cea mai potrivita pentru tine. Partiile Glungezer, Mutterer Alm, Ranger Köpfl, Patscherkofel si Schlick 2000 sunt, de asemenea, prietenoase pentru turistii care doresc o simpla relaxare. Daca insa iti plac senzatiile tari, iar schiurile sunt extrem de familiare pentru tine, glaciarul Stubai ar fi, cu siguranta, locul tau preferat din domeniile de ski din Innsbruck.

Daca iti planifici o vacanta la ski in Innsbruck, vei avea nevoie de un skipass. Ei bine, in capitala Tirolului ai la dispozitie doua variante de skipass-uri: prima este Innsbruck Gletscher skipass, care se refera la Innsbruck Olympia SkiWorld, iar cea de-a doua este Innsbruck Skipass, care include renumitele statiuni de ski din Tirol, anume Kitzbühel si Arlberg. Ambele pass-uri includ serviciul de autobuz gratuit, autobuzul fiind cel mai convenabil mod de a ajunge confortabil la regiunea de ski dorita.

Pentru rezervari si informatii suplimentare despre cursele Eurolines catre Innsbruck, va invitam pe www.eurolines.ro