Italia in 656 de cuvinte

venetia-italia

*Sursa foto: Mariia Golovianko/Shutterstock.com

Italia este fara dubiu una dintre cele mai spectaculoase locatii din Europa, cu numeroase obiective turistice pe care trebuie sa le vezi cel putin o data in viata si cu o bucatarie plina de preparate delicioase.

Intinsa pe o suprafata considerabila si inconjurata in trei parti de apa, Italia este “mostenirea” lasata de unul dintre cele mai mari imperii ale lumii – Imperiul Roman. Cunoscuti pentru teritoriile vaste pe care le-au cucerit de-a lungul secolelelor, romanii au reusit sa dezvolte pe teritoriul actual al Italiei unele dintre cele mai frumoase orase ale lumii. Acestea se afla printre cele mai ravnite destinatii de europeni, si nu numai, si se bucura de vizitele a milioane de turisti.

Ce trebuie sa stii despre Italia?

Inainte sa te imbarci in autocarele Eurolines Romania si FlixBus trebuie sa te familiarizezi putin cu ceea ce reprezinta cultura italiana. Echipa noastra iti va prezenta tot ce trebuie sa stii: de la festivaluri, mancaruri, pana la traditii mai putin obisnuite pe care acestia le practica in diferite zona ale tarii.

Aproape 62 de milioane de persoane locuiesc in Italia si vorbesc italiana, limba oficiala. Printre cele mai aglomerate orase se gaseste, bineinteles, Roma – capitala Italiei – denumita adesea si “Orasul Etern”. Comparat cu un muzeu in aer liber, orasul Roma reprezinta una dintre cele mai vibrante, interesante si surprinzatoare destinatii europene.

Atunci cand vine vorba de mancare, italienii sunt campioni. Ei pregatesc de cand se stiu cele mai bune pasta si pizza, iar daca acest lucru nu era suficient, stapanesc destul de bine si tainele patiseriei. Desetul preferat al italienilor este deliciosul tiramisu, insa nu se dau in laturi nici de la cannoli, panna cotta si cunoscutul panettone. Se zice ca cele mai bune paste pot fi gasite Roma, iar cele mai gustoase pizza in Napoli.

pizza

*Sursa foto: Vladislav Noseek/Shutterstock.com

Pe langa faimosul Carnaval de la Venetia, italienilor le place sa se distreze pe strazile oraselor aprope in orice zi din an. Una dintre sarbatorile favorite (si cu mare priza la public) este Carnavalul din Ivrea, unde participantii joaca diferite roluri si se “dueleaza” la finalul paradei cu … portocale.

Italia nu este numai un centru turistic important, ci si un pol cultural si spiritual pentru toata suflarea planetei. In Roma se gaseste statul Vatican locul in care se afla cei mai importanti reprezentanti ai religiei catolice, printre care si Papa. Astfel, in preajma fiecarei sarbatori crestine importante, credinciosii se strang cu miile sa-l intalneasca pe Papa si pe ceilalti membrii ai bisericii.

Ce obiective turistice nu trebuie sa ratezi?

Mostenirea culturala a romanilor este poate cea mai bogata de pe intreg teritoriul, in orasele Italiei existand o multime de statui, monumente impunatoare, constructii colosale si muzee impresionante. Printre cele mai importante obiective turistice se afla Colosseumul – faimoasa constructie care aminteste de luptele crude ce se purtau pe vremuri intre gladiatori, Fontana di Trevi – cea mai cunoscuta fantana de pe intreg teritoriul Italiei este o adevarata opera de arta, care la lasarea serii devine si mai spectaculoasa decat in bataia razelor de soare, Piata San Marco – unul dintre cele mai aglomerate locuri din Venetia, orasul plutitor, Pompeii – orasul fantoma care pastreaza inca urmele tragediei petrecute in primul secol d.Hr., Turnul din Pisa – constructia impresionanta ce da nastere unora dintre cele mai virale fotografii din vacanta si Catedrala din Florenta – lacasul de cult care pare desprins dintr-un tablou maiestos executat cu multa grija si pasiune.

florenta (2)

*Sursa foto: Catarina Belova/Shutterstock.com

Cum ajung in Italia?

Acum ca ti-ai facut o idee despre urmatoarea ta destinatie, urmeaza cea mai simpla parte: drumul pana acolo. Spunem ca e cea mai simpla pentru ca tu nu ai nicio grija in acesta privinta. Trebuie doar sa rezervi un bilet catre unul dintre orasele in care ajung autocarele verzi, iar noi ne ocupam de restul. Daca n-ai drum pana la una dintre agentiile noastre, te invitam sa iti faci rezervarea online pe www.flixbus.ro sau www.eurolines.ro, iar daca ai intrebari suplimentare legate de orar, traseu sau destinatii ne poti apela cu incredere la 021.316.7782 si 0733.10.27.68.