Liege – ghid de oras

Orasul LiegeLiege este unul dintre cele mai vizitate orase din Belgia. In fiecare an, mii de turisti viziteaza Liege si se bucura de o vacanta de neuitat in acest oras, indiferent ca poposesc aici timp de o saptamana sau doar pentru un weekend prelungit.

Desi nu este foarte mare, Liege este unul dintre cele mai importante orase din Belgia, fiind situat pe valea raului Meuse. Acesta este usor accesibil din Germania si Olanda, putandu-se ajunge aici in doar o jumatate de ora din ambele tari. Liege este foarte popular in randul turistilor datorita festivalurilor folclorice care sunt organizate in fiecare an, pe data de 15 august. Asadar, acest oras ar fi o destinatie perfecta pentru vacanta ta de vara, daca iti doresti un sejur plin de distractie, voie buna si, totodata, relaxare. Un alt aspect legat de acest oras este faptul ca poate fi explorat mergand pe jos, nefiind nevoie de mijloace de transport in comun. Daca alegi sa descoperi orasul facand plimbari lungi pe jos, este recomandat sa incepi din zona pietonala centrala.

Din punct de vedere strategic, Liege a fost o tinta pentru mai multe armate, de-a lungul secolelor. Chiar si dupa ce orasul a fost intarit cu un castel pe un deal cu vedere la oras, acesta inca se confrunta cu multe amenintari din partea anumitor armate din diferite tari. Orasul a fost practic distrus in 1468, cand regele Ludovic al XI-lea si ducele Charles cel Curajos au atacat orasul. In anul 1794, orasul a fost capturat in timpul Revolutiei Franceze.

O alta intamplare istorica importanta care a avut loc in Liege a fost amplasarea celor doisprezece forturi in jurul orasului in anul 1880, pentru a oferi aparare. Insa, aceste forturi nu au fost de mare ajutor pentru a-i opri pe germani in 1940, cand acestia au capturat orasul in doar trei zile.

Iti doresti sa vizitezi acest oras istoric? Ei bine, nu o sa te plictisesti intr-o vacanta in Liege, deoarece acesta are de oferit turistilor sai o multime de obiective turistice. Multe cladiri in stil renascentist, muzee, monumente istorice si culturale si ruine romane sunt disponibile pentru cei care sunt interesati de vizitarea acestui oras.

Una dintre cele mai mari atractii turistice din Liege este, cu siguranta, Acvariul – Gradina Zoologica, acesta fiind un loc foarte popular in randul copiilor si tinerilor. Acest acvariu are mai mult de 250 de exemple de specii marine, care incanta ochii fiecarui turist ce calca pragul renumitului Aquarium.

Un alt obiectiv turistic pe care trebuie sa-l vizitezi in Liege este Muzeul de Arta Valona. Desi muzeul este foarte mic, acesta contine o colectie impresionanta de picturi si sculpturi semnate de mai multi artisti cunoscuti. René Magritte, Pierre Alechinsky si Constant Meunier sunt doar cativa dintre artistii care au lucrari originale expuse in Muzeul de Arta Valona din Liege.

Bisericile si catedralele din Liege sunt unele dintre cele mai cautate atractii turistice, deoarece acestea domina intreg orasul prin arhitectura lor impozanta si atragatoare. Biserica Sf. Jacques afiseaza un amestec de mai multe stiluri, elementele renascentiste, gotice, romanice si Flamboyant fiind foarte evidente. Catedrala Liege este o alta biserica de interes turistic in frumosul oras belgian. Aceasta detine multe comori nepretuite, inclusiv marmura alba si elemente din stejar amvon din secolul al XIII-lea. Aici poti vedea, de asemenea, racla din aur, care a apartinut candva ducelui Charles Bold (Charles Curajosul).

Biserica Sfantului Bartolomeu este, de asemenea, un obiectiv turistic extrem de atractiv pentru turistii orasului Liege. Aceasta are doua turnuri gemene care dateaza de la inceputul secolului XI. Biserica Sfantului Bartolomeu este considerata comoara istorica cea mai de pret a orasului, deoarece contine o capodopera care descrie stilul artistic Mosan, popular in timpul Evului Mediu.

Alte atractii interesante in Liege sunt centrul istoric al orasului, zona Hors-Chateau, zona Outremeuse, parcurile si bulevardele situate de-a lungul raului Meuse, Scara Montagne de Bueren cu cele 400 de trepte care duc de la Hors-Chateau la Cetate, mall-ul comercial Mediacite si gara Liege-Guillemins, proiectata de Santiago Calatrava.

Liege are o viata de noapte activa si incantatoare pe tot parcursul anului. Daca in perioada Craciunului acest oras este decorat cu o multime de stelute si luminite de o frumusete greu de egalat, in timpul verii, terasele si restaurantele in aer liber populeaza marile bulevarde, atragand localnici si turisti prin atmosfera relaxanta, mancare delicioasa si muzica linistitoare. Cele mai celebre baruri din Liege sunt Chez Bouldou, La Maison du Peket si Pianul lui Luigi.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro