Mareata Barcelona! Weekend de vis in orasul lui Gaudi.

barcelonaBarcelona nu este doar al doilea oras ca marime din Spania si al saselea din Europa, cu peste 5 milioane de locuitori, este si unul dintre cele mai complexe, mai stilate si romantice orase din lume.

Capitala Cataloniei poate fi considerat un oras complet: are munte, mare, cultura fabuloasa, arhitectura de poveste, restaurante si hoteluri de top si multe, multe atractii turistice. Eurolines iti recomanda sa petreci un weekend in Barcelona, in lunile noiembrie sau decembrie, cand vremea este perfecta pentru plimbari lungi, iar localnicii pregatesc cele mai tari petreceri ale sezonului. Iata detalii…

Mareata Barcelona!

Clima in Barcelona este mediteraniana, cu ierni blande. In noiembrie-decembrie, cand noi iti propunem sa mergi intr-un city break la Barcelona, temperaturile variaza intre 8 si 15 grade. Vreme perfecta pentru plimbari lungi si pentru seri petrecute in barurile catalane!

 

Printre atractiile celebrului oras spaniol se afla la loc de cinste: Barri Gotic Рcartierul vechi din Barcelona, Park Guell, cu minunatele inventii ale lui Gaudi, Casa Mila, Casa Vicens, Sagrada Familia, Casa Batllo, Palau de la M̼sica Catalana, Hospital de Sant Pau, National Museum of Art of Catalonia, Picasso Museum, Maritime Museum, Placa Espanya si multe altele.

 

Gastronomia catalana este bine reprezentata in marile restaurante ale Barcelonei. Poti lua micul dejun la barul hotelului, cu o ciocolata calda si churros, la pranz poti incerca o tortilla de patatas cu chorizo, iar la cina nimic nu este mai bun decat o paella cu un pahar de sangria.

 

Viata de noapte in Barcelona este vibranta. Iata unde poti merge sa te distrezi pana in zori: Coppelia Club, Cat Bar, 7Sins, La Divina, Milk Bar, Flaherty’s.

Weekend de vis in orasul lui Gaudi

Daca ati fost deja in Barcelona si ati vizitat toate atractiile turistice, asta nu inseamna ca stiti orasul si ca acesta nu va mai poate oferi surprize. Iata mai jos cateva dintre acestea:

Barceloneta nu este cunoscuta doar ca plaja, ci si ca un cartier vibrant, cu viata de noapte intensa. Cele mai bune locuri in care trebuie sa mergeti sunt piata locala, cu produse proaspete, cateva baruri de tapas din zona si restaurantele cu fructe de mare.

– La Veronica se afla in Raval si este cea mai buna pizzerie din Barcelona. Daca vreti ceva mai rapid si la fel de gustos, mergeti la Betty Fords Restaurant pentru un hamburger de vis.

– In Gothic Quarter veti gasi unele dintre cele mai bune restaurante din Spania, dar si o viata de noapte vibranta. Unde sa mergeti? La Milk Bar & Bistro si la Ginger Bar pentru o petrecere pe cinste.

– In Ciutat Vella nu aveti doar celebra catedrala! Puteti merge la cateva restaurante romantice ascunse in gradini de poveste, dar si la magazine de suveniruri ascunse in passeig del Born.

– In cartierul Born va recomand sa mergeti la Cafe del Born pentru un mic dejun consistent si free wi-fi, la pranz puteti incerca Restaurantul Montiel, iar pe seara vizitati Santa Maria del Mar – o catedrala surprinzatoare.

 

Petrece si tu un weekend in incantatoarea Barcelona si te vei bucura de fiecare clipa!