Mica Europa si Atomul, doua obiective must-see din Bruxelles

Atomul din BruxellesAtomul este unul dintre cele mai populare atractii turistice din Belgia, fiind construit pentru expozitia mondiala din 1958. Situat intre Aeroportul International din Bruxelles si centrul orasului, Atomul este o parte a parcului de expozitii Bruxelles.

Monumentul, inalt de 92 de metri, este compus din 9 sfere  care contin restaurante, baruri, sali de intalniri si un muzeu care prezinta istoria si modalitatea de constructie a Atomului. In plus, din interiorul monumentului, oamenii au parte de o minunata priveliste asupra capitalei Belgiei.

Pentru cei care nu indraznesc sa faca o plimbare cu liftul din sticla pana in partea de sus, ei se pot bucura, de asemenea, de o versiune in miniatura a Atomului pe care o gasesc in parcul Mica Europa.

Ce trebuie sa stii despre Mica Europa, parcul de distractii situat sub Atom, unde se gasesc sute de replici ale celor mai faimoase atractii din Europa?

Mergi intre Turnul Eiffel, Turnul din Pissa si Zidul Berlinului pentru a te bucura de aceasta colectie vasta de atractii miniaturale ale Europei. Din 1989, in parcul miniatural Mica Europa s-au investit milioane de euro si mii de ore de munca, totul pentru a reproduce cele mai reprezentative monumente din Uniunea Europeana.

Peste 350 de modele de cladiri si atractii turisitce din mai mult de 80 de orase sunt reprezentate in acest parc. Mica Europa este o destinatie excelenta pentru familii, prezentand obiecte de interes atat pentru adulti, cat si pentru cei mici.

Admira detaliile incluse in fiecare model in timp ce calatoresti prin parc. Realizate din rasina, poliester sau piatra, fiecare model este montat, vopsit, decorat si iluminat astfel incat sa semene cat mai bine cu originalul. Cuvantul “miniatura” este impropriu, deoarece fiecare replica are aproximativ 1/25 din dimensiunea originalului, fiind destul de mare pentru ca turistii sa ii poata observa toate detaliile. Asadar, nu mai trebuie sa calatoresti in Anglia si in Italia pentru a auzi clopotul Big Ben-ului sau mandolinele din Venetia. Acest parc de distractie iti ofera tot ceea ce ti-ai dorit sa vezi intr-o calatorie completa pe batranul continent.

O vizita la Mica Europa este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a te familiariza cu tehnicile arhitecturale ale Europei. In timp ce, desigur, nimic nu se compara cu vizionarea originalelor, capacitatea de a trece de la arhitectura romana a Italiei la capodoperele gotice din Ungaria si Republica Ceha este realmente fascinanta. Modelele sunt clar semnalizate cu o multitudine de informatii istorice care te vor ajuta sa cunosti cat mai bine fiecare atractie in parte.

Fa cateva fotografii amuzante cu tine stand drept alaturi de Turnul Eiffel (care are 4 metri inaltime) sau langa piticul monument al lui Cristofor Columb din Barcelona. Cand ti-e foame, ia o gustare la Taverna Europeana pe care o vei gasi cu usurinta in acest parc.

Mica Europa este situata sub Atom si poate fi accesata cu masina, cu metroul sau pe jos. Nu exista nicio parcare la fata locului; cu toate acestea, pe strazile care inconjoara zona iti vei putea lasa masina intr-o parcare cu plata.

Mica Europa este deschisa zilnic si necesita o mica taxa de intrare.

Ce trebuie sa stii despre Atom, cea mai deosebita piesa arhitecturala din Bruxelles, care poate fi vazuta din intregul oras?

Atomul este una dintre cele mai cunoscute structuri din Bruxelles si, totodata, una dintre cele mai ciudate. Constructia cu aspect futurist are noua bile din otel inoxidabil, conectate prin tuburi metalice de dimensiuni mari pentru a semana cu un cristal de fier. Acesta a fost initial construit ca piesa centrala pentru evenimentul World Expo din Belgia, care a avut loc in anul 1958. Astazi, Atomul recent renovat poate fi vazut din aproape orice parte a orasului si poate fi fotografiat din frumosul Parc Ossege. Publicul poate vizita patru dintre sferele superioare ale Atomului. Una dintre sfere contine un restaurant, in timp ce celelalte contin expozitii permanente. Atomul este cea mai populara atractie turistica din Bruxelles, in special in randul celor care calatoresc alaturi de familie, in randul pasionatilor de istorie si, desigur, in randul celor care apreciaza in mod deosebit designul inovator.

Odata ce ai ajuns la Atom, urca pe o scara rulanta pentru a ajunge la sferele superioare. Viziteaza expozitia permanenta Expo 58 si invata cate ceva despre povestea care sta in spatele crearii acestei capodopere arhitecturale.

In timp ce exteriorul a fost proiectat de un inginer, interiorul este opera a doi arhitecti de interior. Sferele au dimensiunea unor apartamente, fiind spatioase si fascinante. Expozitiile permanente afiseaza fotografii, brosuri si informatii, cu ajutorul carora vizitatorii isi pot face o idee cat mai completa despre aceasta colosala constructie. O alta sfera gazduieste expozitii temporare care se schimba pe tot parcursul anului.

Ia liftul pentru a ajunge in sfera cea mai de sus, acolo unde vei putea lua masa intr-un restaurant panoramic. Bucura-te de vederile uimitoare ale orasului si comanda specialitatea bucatarului din meniu. Bogat in mancaruri internationale clasice, dar si in preparate culinare traditionale, meniul acestui restaurant contine delicii la preturi rezonabile. In plus, rezervarile sunt necesare numai seara.

Atomul este situat la marginea Parcului Ossege, in partea de nord-vest, si se poate ajunge la el cu masina, metroul sau pe jos. Strazile din jurul complexului au parcari cu plata, acestea fiind cele mai recomandate locuri in care sa iti lasi masina.

Atomul este deschis zilnic si necesita o taxa de intrare modesta. Nu rata vizitarea acestei atractii turistice magnifice in cazul in care faci o excursie in Bruxelles! Frumusetea acestui loc iti va lasa amintiri placute pentru toata viata.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro