O zi in orasul Sankt Gallen, Elvetia

Sankt GallenSankt Gallen este un canton si un oras al Elvetiei, situat in partea de est a tarii. In anul 610, un calugar irlandez numit Gallus a ales acest loc pentru schitul lui. Mai tarziu, in anul 747, o abatie benedictina a fost fondata in acest oras. Dupa ce o biblioteca importanta a fost adaugata acestei abatii in secolul al IX-lea, Sankt Gallen a devenit un centru de invatamant. Celebra catedrala si biblioteca sunt astazi unele dintre cele mai mari atractii turistice din oras, intreaga incinta a abatiei fiind declarata Patrimoniu Cultural Mondial in anul 1983.

Sankt Gallen a fost un important producator de textile, care exporta astfel de produse in toata Europa. De fapt, Broderia Sankt Gallen este cunoscuta in intreaga lume pentru produsele sale fine si de inalta calitate.

Desi nu este la fel de popular ca marile capitale din vestul Europei, orasul Sankt Gallen poate fi destul de atractiv pentru turisti, fiind unul dintre orasele vechi cele mai pitoresti din Elvetia. Aici se gasesc multe case si cladiri din secolul al XVI-lea si al XVIII-lea, unele cu fatade pictate, altele decorate cu semne din fier forjat si cu ferestre sculptate in tip oriel. In plus, aleile orasului sunt extrem de placute si ideale pentru plimbari relaxante, fiind punctate de magazine mici si fermecatoare.

Principala atractie a orasului Sankt Gallen este catedrala sa magnifica. De asemenea, centrul medieval cu multitudinea de case decorate cu lemn si cu ferestre oriel infrumuseteaza aspectul orasului. Daca alegi sa vizitezi acest oras elvetian, trebuie neaparat sa faci o plimbare prin Orasul Vechi, pentru a te intoarce in trecutul sau interesant. In plus, orasul este situat in imediata apropiere a Alpilor, fiind astfel un loc perfect in care sa te cazezi daca iti doresti sa explorezi frumusetea celor mai inalti munti din Europa.

Iata care sunt atractiile turistice cele mai frumoase pe care sa le vizitezi intr-o zi in orasul Sankt Gallen, Elvetia:

Catedrala Sf. Gallen

Construita intre anii 1755-1767 de catre arhitectii Peter Thumb si Johan Michael Beer, catedrala este o lucrare minunata din perioada barocului tarziu. Exteriorul este simplu, formand un contrast izbitor cu interiorul opulent pictat si decorat. Statuile din malachit verde si multitudinea de lumini creeaza o atmosfera senina si linistita in biserica, armonia provenind, insa, de la cupola principala de pe rotonda, care se gaseste exact in centrul colosalei structuri. Din aceasta rotonda, altarul si naosul se extind in est si in vest.

Biblioteca Abatiei, Lapidarium-ul si Curtea Wing

Aceasta este una dintre cele mai vechi biblioteci din intreaga lume. Sala principala, proiectata de Peter Thumb intre 1758 si 1767, este o alta capodopera a stilului baroc. Biblioteca detine mai mult de 150 000 de carti si manuscrise, unele datand chiar din secolele VIII si XI. Lapidarium-ul este o “Colectie de Piatra” a Abatiei. Aici sunt afisate descoperiri arheologice din manastirea carolingiana construita intre anii 830 si 837. Resedinta Episcopului Sf. Gallen se afla in partea de vest a Curtii Wing.

Karlstor (Poarta lui Karl)

Aceasta poarta a fost construita intre 1569 si 1570 si este numita dupa Arhiepiscopul din Milano, Carlo Borromeo. Este, de fapt, singura poarta exterioara ramasa din cele 11 porti originale ale orasului. Karlstor este situata in partea de est a Districtului Abbey si este una dintre cele mai importante atractii turistice ale orasului.

Marktplatz

Aceasta a fost candva piata principala a orasului, gasindu-se in partea de nord a Orasului Vechi. Marktplatz este inconjurat de case din secolele XVII si XVIII, decorate cu ferestre atractive in stil oriel, o caracteristica tipica arhitecturii orasului Sankt Gallen. Cand ajungi in aceasta piata, nu uita sa iti folosesti aparatul de fotografiat, pentru ca, intr-adevar, aici ai ce poza. In partea de est a pietei se gaseste Waaghaus, o structura cu fatada alba, construita in anul 1583, care gazduieste in prezent autoritatile orasului.

Centrul orasului Sankt Gallen

A fost vreodata covorul rosu rulat pentru tine? Acest oras elvetian face acest lucru pentru toata lumea, fie ca esti celebru sau nu. In centrul St. Gallen, covorul rosu este intins intre cladiri, facand aceasta zona sa arate ca o camera de zi publica ce te invita sa iti petreci timpul in cel mai placut mod posibil. Acesta este unul dintre motivele pentru care centrul orasului St. Gallen este cel mai cautat loc pentru intalnirile de afaceri.

Muzeul de Textile

Sankt Gallen a fost si este centrul industriei textile. Acest muzeu este plin cu o serie de piese care ilustreaza arta tesutului, broderiei si a dantelei rafinate lucrate in mod manual. Pe langa expozitia permanenta, in muzeu se organizeaza si display-uri temporare.

Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul de Arta

Acest muzeu este impartit in doua parti: una care afiseaza istoria naturala, cu mai mult de 110 000 de plante, 110 000 de nevertebrate, 13 000 de vertebrate, 25 000 de fosile si 50 000 de obiecte geologice. Cealalta parte este dedicata unei expozitii de arta, cu lucrari din secolele XIX si XX.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro