Obiective si atractii turistice din Bordeaux – Franta

BordeauxBordeaux a fost intotdeauna un oras dinamic, cosmopolit, ce nu inceteaza sa isi uimeasca turistii prin noi fatete interesante ale personalitatii sale.

Acest oras este inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO inca din 2007 datorita modernismului sau indraznet, fiind o destinatie cheie pentru toti cei interesati de cultura franceza, de stilul de viata al francezilor si de un vin bine facut.

Bordeaux este centrul unei regiuni viticole legendare, dar si un oras vibrant, sofisticat si o destinatie de top pentru cei care adora mancarea de calitate. Sinonim cu vinurile fine, Bordeaux este unul dintre orasele cele mai elegante din Franta.

Bordeaux este situat pe raul Garonne, fiind, de altfel, un port important de mai bine de cateva secole. Mai mult, Tara Bascilor si Spania se gasesc la doar 2 ore distanta, iar in doar 3 ore de mers din Bordeaux poti ajunge pe faimoasele partii din Pirinei, excelente pentru iubitorii sporturilor de iarna.

Daca vrei sa vizitezi acest oras plin de cultura si eleganta, iata care sunt cele mai recomandate lucruri pe care sa le faci sau sa le vezi in Bordeaux:

Mergi la Oglinda de Apa

Situat vizavi de Place de la Bourse, intre Quai de la Douane si Quai Louis al XVIII-lea, acest bazin spectaculos, proiectat de artistul Michel Corajoud, alterneaza efectul de oglinda cu aburirea geamurilor intr-un mod extraordinar. Schimbarile ritmice in 2 centimetri de apa pe o lespede gigantica din granit fac ca aceasta locatie sa fie cu adevarat magica si atragatoare. Copiii adora sa se joace aici, iar adultii obisnuiesc sa faca din aceasta Oglinda de Apa cel mai comun loc de intalnire intre indragostiti. In plus, in timpul verii, oamenii se pot bucura de o racorire a picioarelor in apa rece si revigoranta a bazinului.

Descopera misterele vinului Bordeaux

Viile Bordeaux sunt extrem de vaste, ele intinzandu-se pe 112 000 de hectare. Medoc, cu faimosul sau Castel, se gaseste la nord-est de oras, in timp ce regiunile Sauternes se gasesc la sud-est. Frumosul oras medieval Saint-Emilion este situat la nord si la est de Bordeaux, si, mai la vest, se gasesc orasele Blaye si Bourg ce au vedere catre estuar. Toate aceste regiuni sunt definite de amploarea si frumusetea podgoriilor ce stau la baza renumitului vin de Bordeaux care a adus faima orasului in intreaga lume.

Bordeaux (2)

Viziteaza Casa Operei

In centrul orasului Bordeaux vei descoperi un monument minunat si elegant. Grand Theatre isi incanta vizitatorii de fiecare data, fiind mandria si bucuria orasului de mai bine de doua secole. Alaturi de Casele de Opera din Versailles si Torino, Grand Theatre din Bordeaux are una dintre cele mai frumoase sali de concerte din secolul al XVIII-lea din intreaga lume! Dintre toate cladirile publice din Bordeaux, Grand Theatre este, fara indoiala, cea mai cunoscuta si apreciata, fiind, de altfel, emblema acestui oras.

Viziteaza CAPC, Muzeul de Arta Contemporana

Bordeaux ofera una dintre cele mai bogate colectii de arta din Franta contemporana. Creat acum 40 de ani intr-un depozit colonial (Entrepôts Lainé), Muzeul de Arta Contemporana se concentreaza pe forme de arta care sunt inca in curs de dezvoltare. Cu o expozitie permanenta compusa din circa 1300 de lucrari ale 190 de artisti (printre care Robert Combas, Annette Messager, Mario Merz, Richard Long, etc.), CAPC ofera o privire profunda asupra culturii  celei de-a doua jumatati a secolului XX, descoperind noi forme de arta contemporana.

Du-te in cartierul Saint Pierre

Turistii care vin in Bordeaux isi ocupa timpul admirand frumoasele cladiri ce se inalta maiestuos pe bulevardele fermecatoare. Cu toate acestea, multi dintre ei nu stiu ca centrul istoric al orasului Bordeaux se gaseste tocmai in spatele celebrului Place de la Bourse, construit in secolul al XVIII-lea. Nu ezita sa il vizitezi deoarece aici vei avea ocazia de a descoperi alte aspecte incantatoare ale orasului.

Cand este cea mai buna perioada de vizitare a orasului Bordeaux?

Temperaturile incep sa se ridice la inceputul lunii aprilie. Cu toate acestea, este bine sa eviti saptamana in care pica 1 aprilie si mijlocul lunii iunie in anii impari, pentru a evita aglomeratia cauzata de cei 400 000 de membri ai comertului mondial al vinului, care poposesc in Bordeaux pentru a testa si celebra faimosul vin nascut in podgoriile frantuzesti din aceasta regiune.

Cea mai buna perioada de a vizita Bordeaux este atunci cand infloreste vita de vie, adica intre mijlocul lunii mai si mijlocul lunii iulie. Dupa jumatatea lunii iulie este mult prea cald si incepe sezonul concediilor ce aduce un flux semnificativ de turisti care aglomereaza intregul oras.

Bordeaux (1)

In prima saptamana a lunii septembrie are loc inceperea anului scolar pentru copii si viata isi reincepe cursul normal. Acesta este un timp foarte ocupat pentru locuitorii acestui oras, mai ales pentru producatorii de vin, care incep sa se pregateasca pentru recolta (recolta specifica vinului alb sec are loc in aceasta perioada, vinurile Pessac-Leognan, Entre Deux Mers si Bordeaux Blanc fiind vedetele lunii septembrie).

Cu toate acestea, inceputul de toamna este un moment bun de a vizita orasul Bordeaux, deoarece atunci temperaturile sunt putin mai scazute decat in timpul verii si, de asemenea, atmosfera este incarcata de emotiile recoltarii strugurilor pentru un nou vin.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro