Obiective si atractii turistice in Alicante

AlicanteCu apele turcoaz ale Mediteranei ce se zbate pe malurile nisipoase ale Costei Blanca din Spania, Alicante este o destinatie de vacanta foarte populara atat in timpul verii, cat si in timpul iernii.

Fiind un loc plin de soare pe aproape tot parcursul anului, Alicante a fost numit Lucentum (“locul de lumina”) de catre vechii romani care s-au stabilit aici. Vizitatorii care calca pe acest taram sunt atrasi de clima prietenoasa, de litoralul placut, de privelistea de coasta care este incantatoare din orice unghi si, mai ales, de imaginea dealului Castillo care prezideaza asupra orasului.

Aliante este, de asemenea, o statiune ideala in care sa practici sporturi de apa, unde poti asista la fel si fel de atractii culturale, poti vizita monumente istorice, muzee fascinante cu edificii arheologice de renume si poti admira colectii de arta plastica de o frumusete si o importanta colosala. In plus, Alicante are multe cladiri inalte si hoteluri pe care sa le alegi in vederea unei cazari perfecte, dar si o multime de gradini luxuriante si bulevarde elegante marginite de palmieri ce se inalta deasupra extinderii urbane.

Obiectivele si atractiile turistice din Alicante cele mai importante sunt:

Castelul Santa Barbara

Situat intr-o pozitie dominanta deasupra orasului, Castillo de Santa Barbara pare sa inmugureasca dintr-un afloriment stancos cu vedere la mare. Locatia castelului a fost aleasa strategic, in scop militar. Desi a fost construit in secolul al IX-lea de catre musulmani, castelul Santa Barbara a fost renovat in stil renascentist in timpul domniei lui Filip al II-lea.

Superbul castel este deschis publicului pentru vizite auto-ghidate, precum si pentru tururile cu ghid. Turistii sunt adesea uluiti de uimitoarele sali ale acestui vechi castel, de istoria sa fascinanta si, mai ales, de vederile panoramice spectaculoase pe care le obtin de aici. Din acest loc, se poate admira intreg orasul Alicante, coasta, dar si dealurile din nord. Intr-un tur al castelului, vizitatorii pot vedea La Torreta, splendida sala de receptie a lui Filip al II-lea si pavaza lui Revellin del Bon Repos. In plus, pe tot parcursul anului se organizeaza fel si fel de expozitii temporare.

Muzeul Arheologic

Acest superb muzeu arheologic ofera vizitatorilor o calatorie prin 100.000 de ani de istorie. Colectia sa acopera preistoria, perioada clasica a antichitatii cu artefacte grecesti, romane si iberice, dar si Evul Mediu. Fiecare incapere este amenajata in concordanta cu o anumita perioada a istoriei, cele mai remarcante fiind cele specifice culturii iberice, colectiei romane si perioadei medievale. Printre marile comori ale Muzeului Arheologic din Alicante se numara monedele antice, un chip al zeitei Tanit si ceramica iberica. Expozitia medievala este foarte impresionanta, numarand mai mult de 300 de obiecte de mare interes. O alta caracteristica deosebita a muzeului este un ecran care recreeaza o scena din viata de zi cu zi a romanilor. Muzeul prezinta, de asemenea, informatii educationale despre locurile arheologice din Lucentum (numele predecesorului roman al orasului Alicante), unde, de-a lungul timpului, s-au descoperit o multime de artefacte.

Biserica Sfanta Maria (Basilica de Santa Maria)

In cartierul istoric Santa Cruz se gaseste cea mai veche biserica din Alicante, Basilica de Santa Maria. Biserica a fost construita de catre monarhii catolici in secolul al XIII-lea, pe locul unei foste moschee. Desi initial a fost construita in stil gotic, Biserica Sfanta Maria a fost renovata in secolul al XVIII-lea, cu o fatada si cu un interior in stil baroc. Pe frontul principal al exteriorului, se poate observa sculptura Fecioarei semnata de Juan Bautista Borja. Nu ezita sa intri in interiorul bisericii pentru a admira sanctuarul bogat decorat. Cele mai atractive repere ale acestei constructii sunt, insa, altarul ridicat in stil Rococo si capelele de Botez.

Concatedral San Nicolas de Bari

In inima orasului, langa primarie, se gaseste biserica San Nicolas de Bari, construita in secolul al XVII-lea (cunoscuta, de asemenea, sub numele de Concatedral sau co-Catedrala). In timp ce exteriorul este simplu, interiorul bisericii este un spatiu spiritual impresionant. Acest monument istoric unic exemplifica excelent stilul Herrerian, stil ce se distinge prin fatade austere si linii geometrice precise.

Plaja Postiguet

Aceasta frumoasa si expansiva plaja este apreciata pentru nisipul ei fin si auriu, dar si pentru facilitatile excelente de care dispune, cum ar fi toalete publice si dusurile moderne, sporturile nautice. Situata in centrul orasului Alicante, la poalele Castelului Santa Barbara, plaja ofera linistea valurilor blande si a apelor turcoaz adanci. In plus, apele sunt atat de calme, incat sunt ideale pentru inot, chiar si pentru cei incepatori. Familiile vor aprecia, in plus, zona de joaca construita pentru cei mici, unde isi pot petrece timpul in maxima siguranta si distractie pe masura.

Playa del Postiguet se afla langa portul de agrement in care se gaseste Clubul Nautico Alicante (club de yacht). De asemenea, in apropiere este Explanada de España, o promenada frumoasa marginita de palmieri pe litoral, care te invita la o plimbare relaxanta si placuta. Aceasta promenada se intersecteaza cu elegantul Parque Canalejas, un parc umbrit de copaci ficus, splendid prin flora sa rar intalnita.

Plaza de Gabriel Miro

Placuta si umbrita de copaci stufosi, aceasta piata fermecatoare si romantica este un tribut adus autorului de renume din Alicante, Gabriel Miro. O fantana superba cu statui inspirate din Clasicism impodobesc centrul pietei, bustul lui Gabriel Miro gasindu-se chiar in capat. Piata este marginita de cladiri Art Noveau ce ofera acestui loc un aer sofisticat. Plaza de Gabriel Miro ofera un ragaz de la agitatia orasului, vizitatorii putandu-se relaxa pe terasele ei, bucurandu-se de o atmosfera linistita.

Ayuntamiento (Primaria)

Chiar in spatele parcului Explanada de España, in apropiere de Plaza Puerta del Mar, Primaria Alicante face o impresie puternica fiecarui privitor. Aceasta cladire grandioasa construita in stil baroc are o frumoasa fatada Churrigueresque si doua turnuri impozante care urca pana la o inaltime de 35 de metri. Cladirea este deschisa publicului, iar vizitatorii ar trebui sa fie siguri ca nu rateaza salonul Azul, care uimeste prin frumusetea sa rara. In interiorul cladirii se pot admira si cateva opere de arta interesante semnate de faimosul Dali.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro