Parcuri de distractie in Austria

wurstelprater-2-foto-ozgur-guvenc

*Sursa foto: Ozgur Guvenc / Shutterstock.com

Austria este o tara uimitoare care merita sa fie vizitata pentru arta, arhitectura si cultura. Dar daca ai de gand sa mergi intr-o calatorie in aceasta tara alaturi de copii, ei se vor plictisi probabil sa vada cateva zile la rand doar arta si arhitectura.

Indiferent de cat de grozave sunt cladirile, galeriile de arta si pietele din Austria, copiii se vor plictisi rapid chiar din prima zi si vor dori sa faca ceva specific varstei lor, care sa le placa.

Din fericire, Austria are cateva parcuri de distractie si locuri de vacanta pentru familiile care doresc sa isi distreze copiii pe durata calatoriei lor.

minimundus-foto-alexey-gorshenin

*Sursa foto: Alexey Gorshenin / Shutterstock.com

Cei care doresc sa includa un pic de istorie si arhitectura in vizitele pe care le fac in parcurile de distractie, ar fi incantati sa mearga in “Minimundus” din Klagenfurt, un parc tematic ce prezinta o colectie minunata de cladiri istorice importante in miniatura, inclusiv o mica Statuie a Libertatii, un mic Taj Mahal, precum si o serie impresionanta de palate, ambarcatiuni si obiective turistice miniaturale din intreaga lume.

Unul dintre cele mai populare parcuri de distractie din Austria se numeste “Orasul fara nume” si poate fi gasit aproape de Wiener Neustadt, in Wollersdorf. In acest loc, Austria sta fata in fata cu “Vestul Salbatic American” si ofera nenumarate oportunitati de distractie atat pentru copii cat si pentru adulti, inclusiv caiac-canoe, trasul cu tirul si spectacole palpitante.

Fanii de basme care doresc sa petreaca o zi de vacanta intr-un parc tematic fantastic, se vor bucura sa descopere Märchenpark Neusiedlersee St. Margarethen, sau Parcul de Basm Neusiedlersee, situat in Burgenland. Acesta este un parc tematic ce ofera imagini de basme si este ideal pentru copiii care doresc sa se distreze intr-o vacanta in Austria. Parcul de distractie masoara 25 de acri si include, de asemenea, o gradina zoologica cu circa 250 de animale, si o varietate de chioscuri cu diferite gustari. Parcul de Basm este deschis din aprilie pana in septembrie, in fiecare zi, de la ora 10:00 dimineata si pana la ora 18:00.

wurstelprater-foto-ozgur-guvenc

*Sursa foto: Ozgur Guvenc / Shutterstock.com

In Viena se afla unul dintre cele mai renumite parcuri de distractie din Austria, Wurstelprater. Acest parc are, de fapt, mai multe denumiri: Weiner-Prater, Weinerprater, Volksprater sau, pur si simplu, Prater. Wurstelprater a fost un parc public inca de la mijlocul anilor 1700, iar inainte servea ca loc de vanatoare. Acesta gazduieste astazi o roata gigantica, un tren in miniatura, un planetariu, un roller coaster gigantic si multe alte masinarii de distractie. Prater este deschis din 13 martie pana de Halloween, zi si noapte, avand atractiile disponibile de la ora 10:00 si pana la ora 01:00.

Austriecii se lauda cu un parc tematic asemanator cu unul pe care il avem si noi in zona Brasovului: Styrassic Park, care s-a dovedit a fi o mare atractie in randul copiilor – si pentru toti oamenii care iubesc dinozaurii! Acest parc tematic este situat la sud-est de orasul Graz si are cel putin 70 de modele de dinozauri in marime naturala. Styrassic Park nu este doar un loc de distractie; acesta este, de asemenea, foarte educativ pentru cei tineri. Aici, vizitatorii vor putea experimenta chiar si felul in care se desfasoara un cutremur sau un vulcan care erupe.

Este bine de luat in considerare faptul ca parcurile tematice si parcurile de distractie din Austria sunt deschise, in general, din aprilie pana in septembrie, cand vremea este frumoasa, iar vizitatorii sunt dispusi sa petreaca timp in aer liber. Calatorii care doresc sa viziteze parcurile tematice din Austria alaturi de copii trebuie sa se asigure sa isi planifice vacantele pentru perioada de primavara, vara sau toamna devreme. Ar fi regretabil sa se planifice o excursie intr-un parc tematic in timpul iernii, atunci cand aceste atractii sunt, de fapt, inchise.

Desigur, in Austria exista si parcuri de distractie de interior. Unul dintre cele mai notabile astfel de parcuri este Bogi Park, cel mai mare loc de joaca de interior din Viena. Cei mai multi copii care petrec cateva ore in cadrul acestui loc sustin faptul ca Bogi Park este partea lor favorita din toata calatoria din Austria. Localizat in afara orasului, insa usor de accesat cu ajutorul trenurilor, Bogi Park merita, cu siguranta, o vizita. Cu ziduri de catarat, trambuline de sarit, carturi de condus, dar si cu Wi-Fi gratuit pentru parinti, Bogi Park isi cucereste fiecare vizitator.

gradina-zoologica-foto-vladimir-wrangel

*Sursa foto: Shutterstock.com

Iar pentru ca cei mici iubesc necuvantatoarele, cei care vor ajunge in Viena se vor bucura nespus sa viziteze gradina zoologica din oras, Tiergarten Schonbrunn. Aceasta gradina zoologica a fost fondata in 1752, fiind astfel cea mai veche din intreaga lume. Astazi, scopul sau principal este sa conserve speciile si, in general, natura.

Tiergarten Schonbrunn este una dintre putinele gradini zoologice din lume ce gazduiesc ursi panda, animale pe care cu totii le adoram. Aceasta detine, de asemenea, o padure tropicala uimitoare si un acvariu fantastic, ce cucereste toti copii. Dar cea mai buna parte a acestei gradini zoologice este, probabil, cea mai noua expozitie, Polarium, care gazduieste o sumedenie de animale arctice, inclusiv ursi polari!