Top 10: Atractii turistice in Florenta!

Florenta este ‘inima’ Toscanei si una dintre cele mai romantice si mai frumoase zone din lume. Italienii sunt foarte mandri de orasul lor, iar turistii dau navala in Florenta pentru arhitectura, pentru o escapada seducatoare sau pentru gastronomia de top. In Florenta poti ajunge usor si in siguranta cu atocarele Eurolines, iar noi iti recomandam cateva activitati pe care sa le incerci in superbul oras…

Top 10: Atractii turistice in Florenta!

 

1. Mergi la shopping in San Lorenzo Market – se intinde de la Piazza S. Lorenzo si pana pe strada Ariento, in jurul Bisericii San Lorenzo din centrul istoric al orasului si este cea mai mare si mai importanta piata din Firenze. Aici vei gasi haine, produse din piele, suveniruri si multe altele.

 

2. Plimba-te prin superbul Parco delle Cascine, iar daca este marti, atunci poti merge in Mercato delle Cascine, una dintre cele mai ieftine si mai colorate piete din Florenta.

 

3. Viziteaza Piata de flori, aflata langa Piazza della Repubblica, unde vei vedea cele mai surprinzatoare culori din viata ta.

 

4. In Florenta, ca si in alte mari orase, exista ghizi care ofera tururi gratuite de doua zile, care presupun cunoasterea in detaliu a superbului oras. Tururile pornesc de la Santa Maria Novella si te poarta printre cele mai frumoase resedinte si muzee din Florenta.

 

5. Viziteaza maretul Palat Strozzi si tine cont de faptul ca in fiecare joi, de la 6 la 10 seara, intrarea este gratis!

 

6. Mergi la o cafea la etajul al doilea al celebrei Oblate Library, in Cafeteria Oblate. Este o adevarat scena a manifestarilor culturale locale in Florenta, iar intrarea este gratis.

 

7. Viziteaza Basilica of Santa Maria Novella, una dintre cele mai frumoase biserici din Florenta, unde vei gasi la intrare si o farmacie celebra, cu produse preparate din plantele medicinale cultivate de catre manastire.

 

8. Mergi neaparat la una dintre cele mai mari biserici din Europa: Santa Maria del Fiore, comparabila doar cu St Peter din Roma sau St Paul din Londra.

 

9. Ia o cina romantica la un restaurant cu specific local, ca: Borgo San Jacopo, MoBa sau 4 Leoni. Dupa cina, plimba-te prin parcurile orasului si comanda un gelato.

 

10. Daca vrei sa faci shopping in stil mare, atunci mergi la Mall-ul din afara orasului, de pe via Europa 8, unde vei gasi haine de firma si branduri ca Fendi, Armani, Gucci sau valentino cu reduceri intre 30 si 70%.