Top 5 atractii turistice in Bruxelles

basilica-du-sacre-coeur-bruxelles

Capitala Belgiei, Bruxelles, este un loc fascinant in care cladirile sunt cunoscute pentru arhitectura lor splendida si eleganta, iar strazile inguste si aleile intortocheate prezinta parti de istorie mai vii ca niciodata.

Captivanta, interesanta si misterioasa, capitala Belgiei se afla printre cele mai cunoscute orase europene datorita mai multor institutii ce-si au sediul aici. Pe langa importanta politica si culturala pe care Bruxelles o are, capitala Belgiei se mandreste cu o serie de obiective turistice surprinzatoare pe care nu trebuie sa le ratezi in timpul urmatorului sejur.


Rezerva-ti acum biletul catre Bruxelles si descopera fascinanta capitala a Belgiei cu ajutorul autocarelor Eurolines. Mai multe detalii si rezervari pe www.eurolines.ro


1. Grand Place

Prima oprire a oricarui turist care ajunge pentru prima data in Belgia este cu siguranta Grand Place. Acest monument inscris pe lista Patrimoniului UNESCO este considerat a fi una dintre cele mai frumoase piete din intreaga lume. De jur imprejur este impodobita cu cladiri impunatoare care incanta privirile tuturor vizitatorilor si localnicilor in fiecare zi.

grand place-bruxelles

*Sursa foto:  INTERPIXELS/Shutterstock.com

Cea mai importanta cladire de aici este cu siguranta Hotel de Ville, o cladire ridicata la inceputul secolului al XV-lea in stilul gotic. Frumusetea si farmecul acestei constructii nu stirbesc insa importanta ei pe plan local si international, Hotel de Ville fiind primaria orasului Bruxelles.

2. Palais Royal

O alta constructie emblematica pentru Bruxelles este Palais Royal. Resedinta oficiala a monarhului si a familiei sale, Palais Royal este de o frumusete rapitoare si de o eleganta iesita din comun. Construita in concordanta cu toate celelalte cladiri din centrul orasului, cladirea palatului regal este printre cele mai interesante pe care le vei putea gasi in Bruxelles.

palais-royal-bruxelles

*Sursa foto:  Paul Daniels/Shutterstock.com

Actuala cladire a fost ridicata dupa ce Palatul Ducelui de Braban a fost daramat in anul 1731. Cu multe suisuri si coborasuri, daune si extinderi Palais Royal a ajuns in zilele noastre sa fie una dintre cele mai cunoscute si mai vizitate constructii din Belgia.

3. Catedrala St. Michael si St. Gudula

Catedrala romano-catolica construita in stil gotic este una dintre cele mai populare lacasuri de cult din Bruxelles. Acest lucru nu se datoreaza numai frumusetii sale, ci si importantei pe care o primeste din partea monarhiei. Aici se tin adesea ceremoniile de casatorie sau de inmormantare ale celor mai de seama oameni ai Belgiei, in special celor care provin din randul monarhiei.

catedrala st.michael si st. gudula

*Sursa foto: Cezary Wojtkowski/Shutterstock.com

Ridicata in secolul al XI-lea, catedrala St.Michael si St. Gudula este unul dintre obiectivele turistice care nu trebuie sa iti scape in timpul vizitei in Bruxelles. Impresionanta si impunatoare atat pe exterior, cat si in interior, frumoasa constructie va fi cu siguranta pe placul iubitorilor de arta sau de fotografie.

4. Atomium-ul

Conceput de inginerul  Andre Waterkeyn si arhitectii Andre and Jean Polak, Atomium-ul este o constructie inalta de 102 metri inaltime cu 9 sfere imense conectate prin tuburi de cate 3 metri latime.

atomium

*Sursa foto:  Ingus Kruklitis/Shutterstock.com

Constructia a fost finalizata in anul 1958 si a avut ca scop celebrarea avantului rasunator pe care oamenii de stiinta l-au avut in anii ’50. Pe langa importanta data la momentul constructiei, Atomium-ul are si un rol turistic. Atomium-ul este una dintre cele mai fotografiate constructii din tara, iar cea mai inalta sfera a sa gazduieste un restaurant exclusivist ce ofera o panorama de vis asupra orasului.

5. Basilique Nationale du Sacre-Coeur

Constructia care se zareste de departe in peisajul gotic din Bruxelles apartine stilului Art Deco si este cea mai mare cladire din lume care apartine acestui stil. Impodobita cu nuante de verde si bronz, basilica a fost dedicata inimii lui Iisus Hristos, asemenea basilicii din Paris ce poarta acelasi nume.

basilica-du-sacre-coeur-bruxelles

*Sursa foto: pisaphotography/Shutterstock.com

Lucrarile necesare ridicarii basilicii s-au terminat in anul 1969, insa momentul cu adevarat marcant in istoria sa a fost in anul 1905 cand insusi regele Leopold al II-lea a pus piatra de temelie a acestui lacas de cult. Motivul? In acel an s-au sarbatorit 75 de ani de la castigarea independentei tarii.


Rezerva-ti acum biletul catre Bruxelles si descopera fascinanta capitala a Belgiei cu ajutorul autocarelor Eurolines. Mai multe detalii si rezervari pe www.eurolines.ro