Top 5 locuri de vazut in Slovenia

slovenia

*Sursa foto: Andrew Mayovskyy/Shutterstock.com

Slovenia este situata in centrul continentului european si este cunoscuta pentru statiunile montane si castelele impresionante. Adesea comparata cu Noua Zeelanda datorita peisajelor de vis pe care le poti admira aici, Slovenia este una dintre destinatiile pe care nu trebuie sa le ocolesti anul acesta.Daca nu stii inca ce sa vizitezi in Slovenia, echipa Eurolines iti sare in ajutor cu 5 recomandari:

1. Lacul Bled

Lacul Bled este una dintre cele mai populare atractii turistice de pe teritoriul Sloveniei si nu e de mirare ca mii de turisti se inghesuie sa il viziteze. Pe langa frumusetea incredibila a acestui loc, vizitatorii pot admira biserica construita pe singura insula naturala de pe teritoriul tarii.

lacul-bled-slovenia

*Sursa foto:  Dudarev Mikhail/Shutterstock.com

Biserica din mijlocul insulei dateaza inca din anul 1534 si prezinta picturi valoroase ce o intruchipeaza pe Domnului. Conform traditiei, sotii care isi duc sotiile in brate pe cele 99 de trepte vor avea o casnicie fericita, iar cei care ajung aici si trag colopotele, isi pot pune 3 dorinte.

2. Castelul Bled

Ramanem in zona pentru a descoperi cea de-a doua atractie turistica importanta a orasului Bled, castelul Bled. Impunatoarea constructie, pictata in nuante de rosu si alb se inalta deasupra lacului onomin.

castelul-bled-slovenia

*Sursa foto: Boris Stroujko/Shutterstock.com

Istoria castelului incepe in secolul al XI-lea cand imparatul german Henry II i-a cedat terenul sau de la Bled unui episcop pe nume Albuin of Brixen. Chiar daca episcopul n-a locuit niciodata acolo, constructia era una modesta, slab aparata, ce a fost renovata si extinsa in timp, pana in secolul al XVI-lea cand a capatat infatisarea actuala.

3. Pesterile Postojna

Daca te gandeai ca in Bled vei descoperi cel mai spectaculos peisaj din Slovenia, te sfatuim sa arunci o privire pe fotografiile cu pesterile Postojna. Unul dintre cele mai populare locuri din Slovenia, pesterile Postojna surprind prin dimensiunile impresionante si peisajele de vis.

pesterile-Postojna -slovenia

*Sursa foto: Littleaom/Shutterstock.com

4. Ljubljana

Ljubljana este capitala si cel mai mare oras din Slovenia. Cunoscuta drept unul dintre cele mai mari centre universitare din tara, Ljubljana este o destinatie populara mai ales in randul tinerilor europeni. Ljubljana detine o colectie impresionanta de muzee, printre cele mai populare fiind Muzeul National al Sloveniei, Muzeul de Arta Moderna si Muzeul Iluziilor.

Ljubljana

*Sursa foto:  xbrchx/Shutterstock.com

5. Parcul National Triglav

Triglav este situat in nord-vestul tarii si este singurul parc national al Sloveniei. Parcul se intinde de-a lungul granitei cu Italia si se afla la mica distanta de cea cu Austria. Cu o suprafata de aproximativ 900 de kilometri patrati, Parcul National Triglav este in mare parte alcatuit din masivul muntos ce strabate Slovenia.

Triglav - slovenia

*Sursa foto: Andrew Mayovskyy/Shutterstock.com

Peisajele superbe care pot fi admirate aici atrag din ce in ce mai multi iubitori de natura pe meleagurile Sloveniei. In cazul in care esti in cautarea unei destinatii linistite, in care sa te relaxezi, te poti orienta fara niciun dubiu catre Slovenia. Rezerva biletul catre Slovenia pe www.eurolines.ro