Top 5 muzee de vizitat in Londra

Londra (3)Daca iti planifici o vacanta in Londra, ar trebui sa pui pe lista lucrurilor de vizitat si muzeele acestui oras atat de cultural. Fiecare tara are propriile centre de arta si cultura in forma de muzee care, cu siguranta, incanta foarte multi oameni.

Unele dintre cele mai faimoase muzee din lume sunt, de fapt, gasite in Londra si daca ai sansa de a ajunge in acest oras ar trebui sa vizitezi aceste structuri impresionante.

Iata un top 5 cu cele mai bune muzee de vizitat in Londra:

  1. Muzeul Britanic (British Museum)

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre arta, cultura si istoria britanica, atunci, cu siguranta, ar trebui sa vizitezi Muzeul Britanic. In acest muzeu, poti vedea diferite artefacte, care variaza de la mumii egiptene la diverse arme si armuri antice. Exista un total de aproximativ sapte milioane de diferite artefacte pretioase in muzeu.

Muzeul Britanic detine una dintre cele mai mari colectii de arta din lume; peste 2000 de ani de istorie pot fi gasiti in multele camere ale muzeului. Exista, de fapt, cel putin un obiect care reprezinta fiecare perioada a istoriei noastre in incaperile acestui loc. Exista ceramica, statui, pictura, sculptura si obiecte reprezentative ale Imperiului Roman, din perioada dominatiei Viking, din cultura egipteana, din epoca medievala, etc.

Muzeul Britanic ar putea fi cel mai important reper pe care l-ai putea vizita in frumoasa capitala a Angliei. In acest loc ai atatea lucruri pe care le poti vedea si invata, incat ti-ar trebui mai multe zile pentru a putea acoperi toate elementele de interes ale muzeului. Poti alege intre diferite programe in muzeu, care includ tururi de galerii cu ghizi si discutii care te pot ajuta cu adevarat sa inveti si sa apreciezi arta, cultura si istoria britanica, chiar mai mult.

Muzeul Britanic este, cu siguranta, unul dintre cele mai apreciate muzee din Londra. Acesta promoveaza schimbul de caracteristici ale identitatii nationale din intreaga lume si asigura o colectie impresionanta de arta care poate fi accesata si utilizata de catre toti cetatenii planetei.

Dupa ce acest muzeu a fost infiintat in 1753 de Sir Hans Sloane, acesta si-a tot extins forma si si-a schimbat configuratia. Initial, Muzeul Britanic isi avea sediul in alta parte, astazi putand fi gasit pe Strada Great Russel.

Unul dintre cele mai bune lucruri legate de acest muzeu este faptul ca are intrare gratuita. Exista o taxa de intrare doar pentru anumite expozitii temporare.

  1. Muzeul Tate Modern

Unul dintre cele mai bune muzee pe care ar trebui sa le vizitezi in Londra este, de asemenea, Tate Modern. In acest muzeu, poti vedea galerii de arta contemporana cu cele mai bune piese de arta. Lucrari semnate de mari artisti ca Picasso, Monet, fratii Chapman, Man Ray, Warhol, Bonnard si multi altii pot fi vazute in acest centru de cultura care, cu timpul, a devenit unul dintre cele mai celebre muzee din intreaga lume.

Cladirea in sine este uimitoare, avand o sala masiva lasata complet deschisa astfel incat vizitatorii sa poata aprecia amploarea acestui loc. In partea de sus a cladirii, se gaseste un restaurant (din pacate, destul de scump), de unde poti admira raul Tamisa si frumoasa capitala a Angliei, in timp ce ciugulesti ceva din bucatele culinare delicioase.

Magazinele de carti si de cadouri sunt superbe, asadar pastreaza-ti cativa bani pentru a cumpara cateva suveniruri specifice acestui muzeu impresionant.

Tate Modern poate fi gasit pe malul sudic al Tamisei, iar intrarea este libera, desi s-ar putea sa existe taxe pentru anumite expozitii temporare.

  1. Muzeul Victoria si Albert

Daca vrei sa admiri o colectie de arta care se extinde pe aproape 3000 de ani, ar trebui, cu siguranta, sa vizitezi Muzeul Victoria si Albert. Vei fi cu adevarat impresionat de arhitectura eleganta si de vasta colectie de artefacte din lumea antica pe care o vei gasi in acest muzeu. De asemenea, arta moderna din incaperile Muzeului Victoria si Albert este realmente fascinanta.

Regina Victoria si sotul ei, printul Albert, au fost mari socialisti si au construit o serie de muzee si galerii de care sa se bucure britanicii, in special londonezii. Acestia au pus accent pe imbogatirea acestui muzeu, caruia i-au oferit numele lor. In Muzeul Victoria si Albert poti vizita azi o colectie impresionanta de tablouri, ceramica, textile, moda, sculptura si arhitectura. Poti explora marile epoci si tendinte din design care au avut loc de-a lungul timpului, doar uitandu-te la frumoasele obiecte expuse in acest loc.

Galeria principala este mai mult pentru adulti decat pentru copii, deoarece aici exista mai putine exponate interactive si este un pic mai traditionala in continutul sau. La parter, insa, in zona de atelier, exista un loc special pentru copii, unde acestia pot lua parte la diverse activitati interesante si educative. Muzeul ofera, de asemenea, activitati distractive si gratuite pentru familii, care includ puzzle-uri, jocuri de constructii, etc.

Intrarea in Muzeul Victoria si Albert este gratuita, iar expozitiile temporare, desi necesita o taxa de intrare, sunt adesea frumos intretinute si destul de interesante.

  1. Muzeul de Stiinta

Muzeul de Stiinta din Londra are o mare colectie eclectica ce acopera o gama larga de subiecte, cum ar fi zborul in spatiu, istoria medicinei si modul prin care genele noastre determina evolutia noastra.

Aici vei gasi o multime de exponate extrem de interactive (unele folosesc o tehnologie de ultima generatie) care ar putea sa fie interesante pentru oameni de toate varstele. Daca esti curios cum va arata fata ta odata ce inaintezi in varsta, in Muzeul de Stiinta din Londra vei putea afla aceasta informatie prin intermediul unui calculator special.

Pentru copiii mai mici, exista o mare galerie interactiva unde se demonstreaza multe dintre principiile de baza ale fizicii intr-un mod foarte distractiv. Si pentru cei care iubesc ecologia, in acest muzeu vor putea gasi o sectiune vasta dedicata problemelor de mediu, reciclarii si energiei din surse regenerabile.

Toate acestea sunt gratuite, dar exista, de asemenea, anumite expozitii temporare pe care trebuie sa le platesti.

Muzeul de Stiinta a fost fondat in 1857, ca parte a Muzeului South Kensington. In 1909 acesta a devenit independent, fiind acum recunoscut pentru gazduirea mai multor elemente celebre, cum ar fi locomotiva originala Rocket a lui Stephenson si modelul ADN a lui Crick si Watson. Muzeul de Stiinta din Londra are peste 300 000 de obiecte in grija sa, cu anumite obiecte din istoria stiintei occidentale, tehnologie, inginerie si medicina din 1700 pana azi.

  1. Muzeul de Transport din Londra

Fie ca esti un fan al vehiculelor sau, pur si simplu, un iubitor de muzee, cu siguranta te vei bucura de Muzeul de Transport din Londra. Acest muzeu gazduieste o colectie mare de diferite moduri de transport care au fost utilizate in Londra din vechile timpuri pana in ziua de azi. Colectia include diferite tipuri de trenuri, tramvaie, biciclete, autobuze si vagoane. Acest muzeu spune povestea dezvoltarii modului de transport in Londra de la inceputul vremurilor si pana azi.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro

Red telephone booths in London Londra (2) London skyline seen from the River Thames