Topul obiectivelor turistice din Barcelona

barcelona1Barcelona se afla, fara doar si poate, in topul destinatiilor turistice din intreaga lume. Avand o pozitie privilegiata, cu foarte mult soare si cu peisaje deosebite si dispunand de o multime de monumente, care mai de care mai interesante, capitala Cataloniei este destinatia pe care si-o aleg extrem de multi turisti in momentul in care fac planuri pentru vacanta.

Daca vei cauta in istorie aparitia Barcelonei, va trebui sa sapi putin, deoarece prima atestare documentara dateaza din secolul al II-lea inainte de Hristos. Pe atunci, pe teritoriul actual al Barcelonei a fost infiintata o colone romana. Incet, incet, Barcelona a devenit unul dintre cele mai importante orase ale zonei si a fost disputat de foarte multe civilizatii.

Istoria, atat de bogata, a transformat Barcelona in ceea ce este astazi: o destinatie turistica de top din punct de vedere cultural. La succesul orasului a contribuit si Antoni Gaudi, care a realizat o multime de piese arhitecturale cunoscute in intreaga lume, opere ce au intrat in Patrimoniul UNESCO.

Daca ajungi in acest oras al Spaniei, nu vei avea cum sa te plictisesti, in conditiile in care aici vei gasi nu mai putin de 68 de parcuri (istorice, botanice si urbane), extrem de frumoase si de intinse. Practic, parcurile ocupa nu mai putin de 10 % din suprafata orasului.

Relaxarea locuitorilor din Barcelona nu se face doar in numeroasele parcuri, ci si pe una dintre cele sapte plaje, care impreuna insumeaza 4.5 km de litoral. Plajele sunt bine ingrijite si atrag zilnic mii de turisti obositi dupa vizitarea obiectivelor din oras.

Barcelona este un oras ideal pentru city break-uri, insa daca vrei sa ajungi aici si sa stai doar 3-4 zile, trebuie sa iti alegi cu mare atentie obiectivele pe care le vei vizita, pentru ca sunt extrem de multe.

Care sunt principalele obiective turistice ale Barcelonei?

Atunci cand ajungi in Barcelona, este extrem de important sa nu ratezi urmatoarele obiective turistice:

Sagrada Familia. Este unul dintre principalele obiective turistice ale orasului, in ciuda faptului ca reprezinta o constructie neterminata, la care se va mai lucra inca multi ani de acum incolo. Este o biserica a carei constructie a inceput pe data de 19 martie 1882 si a fost preluata de Antoni Gaudi in anul 1883. Lucrarile dureaza, asadar, de peste 130 de ani si se preconizeaza ca vor mai dura inca multi ani. Proiectul este de o amploare impresionanta. Atunci cand va fi gata, biserica va putea primi nu mai putin de 13000 de oameni si va avea 18 turnuri. Astazi, se pot vizita turnurile, de unde poate fi admirat intreg orasul, intr-un mod cu totul si cu totul deosebit.

Acvariul din Barcelona. Dupa Sagrada Familia, acvariul din Barcelona este al doilea obiectiv turistic din oras ca numar de vizitatori. Acesta contine 35 de bazine in care inoata nu mai putin de 11000 de animale marine. Colectia impresionanta transforma acest acvariu intr-unul dintre cele mai importante acvarii ale lumii. Sunt inedite tunelurile cu rechini, dar si restul acvariilor, care sunt construite in asa fel incat sa reproduca pe cat posibil conditiile in care traiesc in mod normal pestii si animalele marine. Vei putea sa admiri peste douazeci de specii de pinguini, caimani si o multime de varietati de pesti. Cu siguranta, acest acvariu nu trebuie sa fie ratat, daca ajungi in Barcelona.

Muzeul Pablo Picasso. Alaturi de Gaudi, Picasso este un adevarat simbol al Barcelonei, oferind lumii o parte dintre cele mai cunoscute tablouri. Muzeul pictorului, situat in inima orasului, este extrem de apreciat de catre majoritatea turistilor. Acesta contine nu mai putin de 3500 de lucrari si ilustreaza foarte bine relatia pe care pictorul a avut-o cu Barcelona. Pretul pentru un bilet de intrare la muzeu este de 11 euro.

Pestele din Barcelona. Nu este niciun secret in faptul ca Barcelona este o bijuterie atunci cand vine vorba despre opere de arta. Construit in anul 1992, Peix( Pestele) a reusit sa se impuna printre cele mai importante obiective turistice ale orasului. Este o structura din otel de dimensiuni foarte mari si reprezinta una dintre cele mai importante piese de arta publica din oras. Este construit tot cu ocazia jocurilor Olimpice de vara din 1992 si poate fi vazut de pe mai multe plaje ale orasului.

Muzeul Ciocolatei. Daca Londra si Amsterdam au muzee de ceara, Barcelona are un muzeu de ciocolata. Este o delectare pentru ochi, prezentand o multime de statuete si machete de cladiri celebre, construite din ciocolata, dar si foarte multe exponate care ajuta la fabricarea ciocolatei. Vizita la muzeul Ciocolatei te va indulci, fara doar si poate, iar ceea ce este cu adevarat placut este faptul ca poti manca chiar si biletul de intrare, acesta fiind fabricat tot din ciocolata.

La Pedrera – Casa Mila. Este o alta opera foarte indragita a lui Antoni Gaudi si uimeste prin arhitectura inedita. Fiecare balustrada a balcoanelor este diferita de celelalte iar impactul vizual al cladirii este de-a dreptul deosebit. Casa a fost construita pentru familia Mila, intre anii 1906 si 1910 si este una dintre cele mai interesante cladiri din lume. Casa Mila este un loc de unde vei afla o multime de lucruri despre cel mai cunoscut arhitect din Barcelona.

Acestea sunt principalele obiective turistice, insa cu siguranta, odata ajuns in Barcelona, vei fi atras de mult mai multe cladiri inedite, parcuri si monumente, asadar, cel mai bine este sa mergi cel putin 7-8 zile.

Pe langa obiectivele turistice, Barcelona este si un centru excelent pentru shopping, cu o strada de 5 km speciala pentru asta. Centrele comerciale sunt foarte intalnite iar preturile sunt destul de mici, asadar, iti poti lua o zi speciala pentru cumparaturi.

 Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro