Topul oraselor din Europa cu cele mai ieftine chirii

bratislava

*Sursa foto:  RossHelen/Shutterstock.com

Indiferent de locul in care decizi sa pleci la munca in strainatate, costurile lunare ce nu pot fi evitate – precum chiria, hrana, utilitatile si transportul – iti vor da mari batai de cap, daca iti vor acoperi cea mai mare parte din salariu.

Desi un salariu mare la finalul lunii poate fi foarte tentant, inainte de a accepta un job intr-o alta tara europeana este foarte important sa te informezi cu privire la nivelul de trai si a costurilor lunare. Pentru ca stim cat de dificil poate fi sa gasesti locul perfect in care sa te stabilesti, echipa Eurolines te ajuta cu un top al oraselor europene importante (in care poti ajunge cu autocarele Eurolines) cu cele mai ieftine chirii. Iata care sunt:

5. Berlin, Germania

Germania este una dintre cele mai cautate destinatii, in principiu datorita salariilor mari si sistemului foarte bine pus la punct. In medie, un salariu in Berlin este de aproximativ 2000 de euro, in vreme ce chiria pentru o garsoniera in centrul orasului este de 750 de euro/luna. Pentru cei care nu tin neaparat la locatie, chiria pentru o garsoniera situata la periferie este cu 200 de euro mai ieftina.

Citeste si: 7 atractii turistice pe care le poti vizita gratuit in Berlin

Rezerva aici biletul catre Berlin – www.eurolines.ro

4. Praga, Cehia

Chiar daca este capitala tarii, Praga se numara printre cele mai accesibile orase din punct de vedere financiar. Desi salariile din Cehia nu sunt unele exorbitante, nici costurile lunare nu sunt foarte mari, asa ca balanta este foarte echilibrata din acest punct de vedere. Chiria pentru o garsoniera in centrul orasului este de aproximativ 600 de euro/luna, in timp ce salariul mediu se apropie de 1000 de euro.

Citeste si: 10 lucruri pe care le poti face gratuit in Praga

Rezerva aici biletul catre Praga – www.eurolines.ro

3. Bratislava, Slovacia

Nivelul de trai din Slovacia este ceva mai ridicat decat in Romania, avand in vedere ca salariul mediu variaza intre 800 si 1200 de euro pe luna. In ceea ce priveste costul unei chirii in capitala Slovaciei, pentru o garsoniera in centrul orasului vei plati aproximativ 550 de euro.

Citeste si:  Top 5 atractii turistice in Bratislava

Rezerva aici biletul catre Bratislava – www.eurolines.ro

2. Budapesta, Ungaria

La o aruncatura de bat de orasele vestice din Romania se afla capitala Ungariei, Budapesta. Recunoscuta pentru numarul impresionant de bai termale ce se gasesc pe teritoriul ei, capitala Ungariei se bucura de o economie infloritoare ce ii atrage pe romanii aflati in cautarea unui trai mai bun. Salariul mediu la vecinii maghiari este de aproximativ 650 de euro, in timp ce chiria pentru o garsoniera intr-o zona buna a capitalei ajunge si la 450 de euro. In schimb, pentru cei mai putini pretentiosi si dornici sa imparta locuinta si cu alte persoane, costurile chiriei pot scade considerabil deoarece pentru un apartament cu 3 camere aflat la periferia orasului chiria va fi de aproximativ 500 de euro/luna/locuinta.

Citeste si: Budapesta – 9 obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi

Rezerva aici biletul catre Budapesta – www.eurolines.ro

1. Brno, Cehia

“Sighisoara” Cehiei este printre cele mai ieftine orase din Europa. Alaturi de oraselele din Polonia, Bulgaria si Romania, Brno se situeaza in topul celor mai accesibile asezari europene, mai ales atunci cand vorbim despre chirii. Pentru o garsoniera in centrul orasului vei plati aproximativ 400 de euro, in timp ce pentru un apartament cu 3 camere chiria pentru o luna se invarte in jurul sumei de 700 de euro.

Citeste si: Ce putem vizita in orasul Brno, Cehia?

Rezerva aici biletul catre Brno – www.eurolines.ro