Un city break perfect: Budapesta!

BudapestaBudapesta este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, atragand anual peste 3 milioane de turisti. Centrul Captalei Ungariei este inclus in UNESCO World Heritage, aici veti gasi cele mai importante izvoare de apa termala din lume, biserici marete, palate, privelisti de vis si veti avea posibilitatea sa luati o cina romantica pe un vapor care pluteste gratios pe Dunare.

Un city break in Budapesta este mai mult decat o vacanta – este un vis implinit!

Un city break perfect: Budapesta!

Stiai ca… Budapesta a fost construita de celti inca din perioada medievala, apoi a fost cucerita de romani in anul 106, acestia punand bazele celor mai importante strazi, amfiteatre, bai si case din oras? Incercata de multe batalii si razboaie, Budapesta s-a luptat pentru independenta si modernizare incepand cu secolul al 19-lea. In zilele noastre, Capitala Unagariei este un important centru economic, cultural si financiar al Europie.

 

 

Budapesta are o clima temperata, cu veri fierbinti si ierni reci, cu zapada. In decembrie si ianuarie temperaturile sunt cuprinse intre -2 si 6 grade, insa exista posibilitatea sa scada si mult sub 0 grade. Toamna insa vremea este perfecta pentru un city break cultural, gastronomic sau de relaxare.

Iata ce sa faci intr-un city break in Budapesta:

– viziteaza baile unguresti ca Szechenyi sau Rudas, aici vei gasi piscine uriase, ape termale si masaje speciale pentru indepartarea stresului.

viziteaza Castelul Buda! Ia funicularul pana pe deal si bucura-te de peisajele de vis ale Budapestei, viziteaza Biserica Matthias, bea o cafea la Ruszwurm sau degusta unul dintre cele mai bune vinuri din lume de la Royal Wine House.

– plimba-te prin Piata Heroes si intra la Muzeul de Arta si la galeriile din zona.

– mergi in Central Market Hall – una dintre cele mai frumoase piete din Budapesta, de unde poti cumpara cadouri, fructe si legume proaspete, paprika, haine si poti degusta traditionalele “langosi” unguresti. In aceasta zona sunt multe tarabe cu mancare delicioasa, dar si multe restaurante ieftine.

fa o plimbare cu vasul pe Dunare si bucura-te de privelistea Parlamentului Ungar, o superba caldire in stil neo-gotic, acoperita cu aur si pietre ornamentale.

– viziteaza Sinagoga din Budapesta – cea mai veche din lume!

– mergi la Basilica St. Stephen, un monument arhitectural.

– admira Bastionul Pescarilor din Castel district.

– traverseaza cat mai multe dintre podurile orasului, impreuna cu persoana iubita! Se spune ca poarta noroc in dragoste:)

– mergi in parcul de distractii Vidám.

– nu uita ca in decembrie, in piata Vörösmarty, se desfasoara targul de Craciun, unul dintre cele mai mari din Europa!

Daca mergeti in Budapesta, trebuie sa incercati neaparat supa de peste, puiul prajit cu paprika, pörkölt, pestele cu migdale, ficatul de gasca si somloi. Toate acestea merg cu o palinca de calitate, cu aroma de caise, cirese sau prune. Incercati si berea locala: Arany Ászok, Kobányai si Dreher. Dintre cele mai bune restaurante din Budapesta va recomandam: Százéves Restaurant, Matthias Cellar, Gundel Restaurant, insa nu uitati sa vizitati si New Yok Cafe, o cafenea eleganta deschisa in anul 1894.

 

Budapesta este renumita pentru o viata de noapte intensa, orasul avand baruri si cluburi originale. De obicei, localnicii se intalnesc la o bere sau la o cafea intr-un pub din centrul orasului, apoi se indreapta spre cluburile unde se canta live si se danseaza, spre casinouri sau spre strip-clubs. Noi iti recomandam: B7 Club, Iguana, Adria Palace Bar, Bambi Presszó, Castro Bistro, 4Play Lounge, Buddha and Retro Beach sau Cafe del Rio.