Vacanta de vis: 5 orase superbe cu autocarele Eurolines!

Daca in aceasta vara iti doresti o vacanta mai activa, mai interesanta, si vrei sa ajungi in orase deosebite, pe care nu le-ai mai vazut pana acum, autocarele Eurolines iti stau la dispozitie. Noi iti propunem cateva destinatii de poveste, unde vei putea imbina turismul cu relaxarea si distractia. Haideti sa vedem 5 dintre cele mai frumoase orase unde poti ajunge cu autocarele Eurolines…

 

Vacanta de vis: 5 orase superbe cu autocarele Eurolines!

 

1. Edinburgh

Edinburgh este un oras infloritor de pe coasta de est a Scotiei si Capitala acesteia inca din anul 1437. Aici se afla sediul Parlamentului Scotian, iar orasul are peste 450.000 de locuitori.

 

Edinburgh a fost inclus in anul 1995 pe lista UNESCO World Heritage si este celebru pentru Edinburgh Festival – mai multe festivaluri autohtone, independente si artistice, tinute la inceputul lunii august.

 

Medieval Old Town este cea mai frumoasa parte din oras, iar podul North te va incanta la apus. Daca vei urca la Castelul Edinburgh, vei avea parte de o panorama asupra orasului modern de exceptie.

 

2. Toulouse

 

Toulouse este un oras din SV-ul Frantei, aflat pe malul raului Garonne, la jumatatea distantei din Marea Mediterana si Oceanul Atlantic si la 600 km de Paris. Orasul este celebru pentru industria spatiala dezvoltata enorm in ultimii ani, dar si pentru univeristatile sale.

 

Viziteaza Capitole de Toulouse, fantana din Wilson Square, Jardin des Plantes, Pont Neuf (datand din secolul al 16-lea), Galerie du Château d’eau, Hôtel-Dieu Saint Jacques, Hôtel d’Assézat, Halle aux Grains, Cité de l’espace si Saint-Sernin Basilica.

 

3. Munich

Munich este cel mai mare oras si Capitala Bavariei si este localizat pe raul Isar, la nord de Alpii Bavarezi. Este al treilea oras ca marime din Germania, dupa Berlin si Hamburg si are peste 1.5 milioane locuitori.

 

Munich este un oras financiar si este o importanta destinatie pentru emigrantii din intreaga lume. Viziteaza catedrala St. Lukas, Primaria si Marienplatz, Frauenkirche, Nymphenburg Palace, BMW Headquarters, Golden Friedensengel, degusta celebrii Weißwurst si bea o bere Paulaner sau Augustiner Bräu.

 

4. Oslo

 

Oslo este Capitala si cel mai populat oras al Norvegiei, construit in anul 1048 de Regele Harald al 3-lea. Este un important centru cultural, stiintific, economic si financiar al tarii si o adevarata atractie pentru emigranti.

 

In Oslo poti sa vizitezi: Frogner Park, Bygdøy, St. Hanshaugen Park, Oslo Opera House, Slottet, University of Oslo, Norsk Folkemuseum, Nobel Peace Center si National Theatre.

 

5. Riga

 

Riga este Capitala si cel mai mare oras din Letonia, cu pste 650.000 de locuitori. Este un important centru industrial, comercial, cultural si financiar din zona Marii Baltice. Orasul se afla in Golful Riga, pe raul Daugava. Centrul vechi al orasului este inclus pe lista UNESCO World Heritage pentru arhitectura sa in stil Art Nouveau si constructiile din lemn din secolul al 19-lea.

 

Iata ce poti face in Riga: plimba-te prin Old Riga (Vecrīga), admira panorama orasului din St. Peter’s Church, viziteaza The Sun Stone, Art Academy of Latvia si mananca delicatese locale in barurile din centrul vechi.

 

Daca iti doresti o vacanta perfecta, acum poti face rezervari pentru un loc in autocarele Eurolines direct pe Facebook. Aici!