Viziteaza Madridul cu bani putini!

Madridul este unul dintre cele mai mari orase din Europa, o capitala culturala, interesanta si plina de surprize. Desi multi turisti ocolesc Madridul in favoarea Barcelonei, considerandu-l… banal si scump, eu va recomand sa mergeti in capitala spaniola pentru un city break de neuitat. Puteti sa va faceti o rezervare la autocarele Eurolines si apoi sa solicitati o oferta de cazare la specialistii TUI. Insa odata ajunsi in Madrid, veti fi pe cont propriu. Daca nu dispuneti de un buget nelimitat, va recomand cateva activitati/trucuri pe care le puteti face cu bani putini. Iata cum poti vizita Madridul cu un buget mic…


Viziteaza Madridul cu bani putini!

Mancare ieftina

Pranzul este cea mai importanta masa pentru madrileni. Multe restaurante ofera un meniu cu pret fix (manu del dia) si pentru 9-10 euro poti manca un antreu, un fel principal, paine, o bautura, desert, cafea sau ceai. De obicei protiile sunt destul de mari, iar daca ai inclus si micul dejun la hotel s-ar putea sa uiti de cina…

Pentru mancare ieftina si atmosfera traditionala incearca la cafenelele din zona universitara. Mergi in Ciudad Universitaria si intreaba un localnic unde se mananca bine. Fiecare facultate are cate o cafenea, iar preturile sunt excelente!

Daca vrei sa mergi la restaurant, incearca Hare Krishna Restaurant, de pe Calle del Espíritu Santo 19, Metro stop: Tribunal. Aici ai un meniu vegetarian all-you-can-eat, iar duminica ofera cina gratis!

In cafenele si baruri poti servi micul dejun (churros, patiserie, cornuri) cu ceai sau cafea, iar la pranz poti comanda un sandvis bocadillo. La cina, daca vei comanda o bere, s-ar putea sa ti se ofere tapas gratis.

Daca vrei sa te organizezi singur, cumpara alimente de la supermarketul Dia si verdeturi/fructe/legume de la Ay! Madre.

Unde te distrezi

Pentru distractii la buget redus, incearca zonele Malasana (Tribunal), Argüelles (Metro stop: Argüelles), and Lavapiés (Metro stop: Lavapiés), unde petrecaretii sunt studenti boemi. La terase, preturile sunt mai mari afara decat inauntru!

Foarte multi tineri se distreaza in Madrid in parcuri, in piete sau chiar pe strada. Daca ai un grup vesel, cumpara o stical de vin si mergi in parc sau in centrul vechi al orasului.

Cultura in Madrid

Din fericire, exista o multime de muzee fara plata sau cu zile speciale cand le poti vizita gratis. Acestea sunt: Museo del Prado (interesati-va pe internet cand are zile free), Museo del Traje, Museo Municipal de Arte Contemporáneo, La Casa Encendida, etc.

Parcuri

Pentru Madridul vechi si boem, mergi in Plaza Mayor si Madrid de los Austrias. Viziteaza gradinile Retiro, Campo del Moro, Casa de Campo, Rosaleda Ramón Ortiz.

Madridul este un oras fascinant, iar daca te interesezi din timp ce poti face si vedea aici, vei avea parte de o vacanta de neuitat.