Vizitezi Viena pentru prima data? Iata locurile pe care trebuie neaparat sa le vezi

viena-1

*Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

Viena este cu siguranta una dintre capitalele europene pe care nu vrei sa le ratezi anul acesta. Eleganta, plina de cladiri impunatoare, cu multe spatii verzi si multe magazine, Viena poate fi considerata raiul pe pamant pentru iubitorii de arta si arhitectura clasica. 

Capitala Austriei este unul dintre cele mai frumoase orase europene, cunoscuta si ca “bijuteria imperiului Habsburgic”. Daca vrei sa ii faci o vizita pentru prima oara in aceasta vara, iata care sunt obiectivele turistice pe care ti le recomandam:

1. Palatul Schonbrunn

Palatul Schonbrunn este cel mai cunoscut si mai vizitat loc din Viena, fiind adesea motivul pentru care turistii aleg sa vina in capitala Austriei. Pe langa cladirea impunatoare, turistii pot admira gradinile inverzite interminabile si gradina zoo.

Palatul Schonbrunn

*Sursa foto: photosmatic/Shutterstock.com

Cladirea in sine este o opera de arta, cu peste 1400 de camere, dintre care numai 40 disponibile pentru vizitatori si o istorie bogata in spate. Palatul Schonbrunn este cu siguranta unul dintre locurile care te vor fascina. Gradinile ce inconjoara palatul ocupa o suprafata de aproximativ un kilometru patrat si sunt de o frumusete rapitoare. Chiar daca nu intri in interiorul palatului, acestea pot fi vizitate gratuit.

Taxa de intrare (palat): 24 euro/adult, 15.20 euro/copil

2. Gradina zoologica

Gradina zoologica din incinta palatului este cea mai veche gradina zoologica din lume si aduce laolalta peste 700 de specii de animale, incluzand nevertebratele precum furnicile, paienjenii si meduzele.

gradina-zoologica-viena

*Sursa foto: Maryna Pleshkun/Shutterstock.com

Aproximativ 8500 de animale convietuiesc in gradina zoo de la Palatul Schonbrunn, printre care se gasesc si pinguini, girafe, ursi polari, ursi panda si elefanti.

Taxa de intrare: 18.50 euro/adult, 9 euro/copil

3. Parcul de distractii Prater

Parcul de distractii din inima orasului austriac a fost deschis in anul 1766 si inca de atunci constituie cel mai iubit loc de catre cei mici. Parcul este deschis pe intreaga perioada a anului, insa in timpul sezonului rece aici se organizeaza targul Riesenradplatz.

prater

*Sursa foto:  mRGB/Shutterstock.com

Cu peste 4 milioane de vizitatori anual, Prater este cu siguranta unul dintre locurile pe care toti turistii care ajung in Viena vor sa il viziteze. Daca ai cateva ore libere in care vrei sa iti testezi limitele si sa lasi adrenalina sa creasca la maximum, fa o vizita in Prater.

Taxa de intrare: gratuita (pentru atractiile din parc, preturile variaza intre 1.50 euro si 5 euro)

4. Catedrala St. Stephen

Catedrala St. Stephen imbina cu succes doua dintre cele mai populare stiluri arhitecturale – gotic si romantic. Situata in inima orasului, catedrala impunatoare fascineaza prin design-ul deosebit si interiorul superb.

st-stephen-catedrala

*Sursa foto: Romas_Photo/Shutterstock.com

Atractia principala a acestei constructii este acoperisul colorat, care poate fi observat in toate pozele reprezentative pentru Viena.

Taxa de intrare: 16.50 euro (+tur)

5. Palatul Hofburg

Viena poate fi considerata cu usurinta capitala europeana a palatelor. Pe langa Palatul Schombrunn mentionat mai devreme, Viena se mandreste cu un al doilea palat important, Palatul Hofburg.

palatul hofburg

*Sursa foto: LaMiaFotografia/Shutterstock.com

De-a lungul a mai multe secole, Hofburg a fost sediul central al Imperiului Habsburgic, iar de aici se luau cele mai importante decizii. Pe langa inseamnatatea istorica, Hofburg merita vizitat datorita arhitecturii splendide, interioriului exceptional si muzeului Printesei Sisi.

Taxa de intrare: 13.90 euro/adult, 8.20 euro/copil


Viziteaza Viena cu ajutorul autocarelor Eurolines. Intra pe site-ul www.eurolines.ro si afla toate detaliile referitoare la orarul autocarelor si pretul unui bilet pana in Viena.