Vrei sa vizitezi Germania in 2016? Iata 3 evenimente la care merita sa mergi.

Das flüssiges Gold der Weltkulturerbestadt Bamberg.Germania se afla printre destinatiile preferate ale turistilor din Uniunea Europeana, ocupand locul 4 in topul tarilor vizitate de catre europeni, dupa Spania, Franta si Italia. Aici vei descoperi o multime de muzee, orase cu semnificatie istorica, peisaje spectaculoase si festivaluri.

De la cel mai mare targ Schützenfest din lume, pana la vechi obiceiuri specific germane, inradacinate in zona rurala a tarii, festivalurile si evenimentele locale reprezinta modalitatea perfecta de a experimenta cultura autentica a acestei tari.

Iata mai jos cateva dintre obiceiurile din Germania mai putin cunoscute publicului larg, la care ar merita sa ajungi:

1. Bamberg Antique Weeks 2016, 22 iulie- 19 august 2016, Bamberg Bamberg_antiques

Si colectionarii de antichitati se pot bucura, in Germania, de un eveniment dedicat lor. Bamberg Antique prezinta, timp de aproximativ o luna pe timpul verii, obiecte de arta si antichitati publicului international interesat de obiecte de valoare, dar si expertilor muzeografi.

2. Pretzel Party Speyer, 7-12 iulie 2016, SpeyerPretzel_Speyer1

Este un festival anual al berii si al pretzel-ului, un fel de covrig specific orasului Speyer din Germania. Festivalul are loc anual, in al doilea weekend din iulie, iar prima editie a avut loc in anul 1910, de catre asociatia de turism din Speyer, pentru a promova berariile locale si brutariile care produc covrigi pretzel.

3. Green Sauce Festival, 7-13 mai 2016, FrankfurtGreen_Sauce_Fest

Germania are ceva de oferit si gurmanzilor, Green Sauce Festival. Frankfurt Green Sauce este servit rece, peste oua fierte tari si cartofi fierti, fiind compus din 7 tipuri de ierburi. Exista si o poveste interesanta despre acest fel de mancare: se spune ca acesta ar fi fost mancarea preferata a lui Goethe, inventata chiar de catre mama sa. De fapt, prima reteta a acestui sos a fost publicata in 1860 intr-o carte de bucate, scrisa de Wilhelmine Rührig.